İmam ve müezzine gazilik unvanı verilmesi için başvuracaklar

Özerk Diyanet Vakıf Çalışanları Birliği Sendikası (Din-Bir-Sen) Kilis'te meydana gelen roket saldırısında yaralanan imam hatip ile müezzine gazilik unvanı verilmesi için girişimde bulunacak.

İmam ve müezzine gazilik unvanı verilmesi için başvuracaklar

Din-Bir-Sen 10. İl Başkanları Toplantısı Antalya'nın Manavgat ilçesinde bir otelde başladı. Toplantıya Din-Bir-Sen Genel Başkanı Yusuf Özdemir ile sendikanın 81 il başkanı katıldı. Sendika üyesi olan ve Afrin'deki terör örgütü PYD/PKK'lı teröristlerce Kilis'e atılan roketli saldırıda yaralanan Kilis Merkez Çalık Camii imam hatibi İbrahim Halil Ağbayram ile müezzin İbrahim Halil Aşıroğlu da toplantıda onur konuğu olarak yer aldı.

banner111
Toplantında konuşan Genel Başkan Yusuf Özdemir, Suriye'nin Afrin bölgesinde düzenlenen Zeytin Dalı Operasyonu’nda devletin, hükümetin yanında olduklarını belirtti. Özdemir, Kilis’te meydana gelen roket saldırısında yaralanan imam İbrahim Halil Ağbayram ile müezzin İbrahim Halil Aşıroğlu’nun gazilik unvanı alabilmesi için de gerekli çalışmaları yürüteceklerini söyledi.

"Bu tehlikeyi torunlarımızın torunları bile yaşayacaktı"

Kilis Merkez Çalık Camii müezzini İbrahim Halil Aşıroğlu, 24 Ocak’ta kötü bir gün yaşadıklarını ifade ederek, "Kilis çok şeyler yaşadı. Bugüne kadar 90’na yakın Kilis’e bomba düştü. Rabbim’in kalkanı var, çok az şehit verdik. Bu tehlikeyi torunlarımızın torunları bile yaşayacaktı. Bunun için ve İslam’ın son ordusu olan kahraman ordumuzu devamlı dua ediyoruz. Rabbim onlarla beraber olsun. Rabbim, bizim göremeyeceğimiz kuvvetlerini onların önüne kalkan kılsın, onları muzaffer eylesin" diye konuştu.

"Zeytin Dalı Harekatı bizim medarı iftiharımızdır"

Kilis Merkez Çalık Camii imam hatibi İbrahim Halil Ağbayram ise, "Zeytin Dalı Harekatı bizim medarı iftiharımızdır. Rabbim devletimize zeval vermesin, ordumuzu muzaffer eylesin. Bizler Kilisliler olarak 7’den 70’e her zaman için bayrağımızın, sancağımızın, devletimizin, devlet büyüklerimizin emrindeyiz. Ne zaman ‘gel’ derlerse her zaman emirlerine amadeyiz inşallah. Rabbim bizlere bu acıları yaşatmasın. Burada bir farkındalık var. Bizim Mehmetçiğimiz, bir karıncayı dahi incitmekten kaçınan, masuma, zavallıya, çocuğa, yaşlıya karışmayan, sivillere zarar vermeyen ama bu kahrolası insanlar, teröristtir, canidir. Rabbim ordumuzu muzafferiyetler ihsan eylesin, bu teröristlerin de gerekli cezasını kendilerine versin inşallah" dedi.

Güncelleme Tarihi: 07 Şubat 2018, 10:39

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83