İNŞAATÇILARIN BÜYÜK BULUŞMASI

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası, her hafta farklı meslek komiteleriyle yapılan istişare toplantılarına inşaat sektör gurubu ile devam etti. Bugün gerçekleşen toplantıya Dışişleri Eski Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’da katılarak sektörün sorunları, görüş ve önerilerini dinledi.

İNŞAATÇILARIN BÜYÜK BULUŞMASI
Bakan Çavuşoğlu’nun çok sayıda müjdeyi de verdiği toplantıya sektör temsilcileri yoğun ilgi gösterdi. ALTSO Başkanı Mehmet Şahin ise kendisinin ve yönetim kurulunda 2 başkan yardımcısının inşaat sektör temsilcisi olarak yönetimde yer aldığını hatırlatarak sektörün sorunlarını yakından takip ettiklerini söyledi.

”PROJELERİMİZİ ALTSO’DA ANLATIYORUZ”

Dışişleri Eski Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da, gerçekleşen hizmetlerin kamuoyuna duyurulması için Alanya Ticaret ve Sanayi Odası toplantılarını tercih ettiğini belirterek, “Ben değil biz yaptık. Bu nedenle gerçekleşen projeleri ilk önce Alanya iş dünyası ile paylaştım ve bundan sonra da böyle olacak. Sizlerle Alanya Ticaret ve Sanayi Odası çatısı altında buluşmaya devam edeceğiz dedi.

DOĞALGAZ MÜJDESİ

Bakan Çavuşoğlu konuşmasında Alanya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yürütülen projelere de değindi. Doğalgaz’ın Alanya’ya gelmesi için ALTSO öncülüğünde başlayan imza kampanyasını hatırlatan Bakan Çavuşoğlu, “Alanya’ya bir istisna yapacağız. Abone olmak kaydıyla para ödenmesi ilkesi yerine imza ile bu işi çözeceğiz. ALTSO Başkanı bu konuda çok ciddi bir başarı sağladı. Tam 9, Bin imza hazırlayarak Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanımıza sundular. Bu projeden Manavgat da yararlanacak. Önem veriyoruz. Ucuz ve kaliteli enerjinin bölgemizde yaygınlaşması için elimizden geleni yapacağız” dedi.

GÖZ İDARESİ ALANYA OFİSİ HAFTAYA

ALTSO’nun girişimleri ile başlayan bir sürecin daha sonuna geldiklerine işaret eden Çavuşoğlu, ilçemizde bulunan yabancı uyrukluların sorunlarını birinci elden çözmek amacıyla Alanya’da Göç İdaresi Ofisi açıyoruz. Gelecek hafta ofis hizmete girecek. Şimdiden hayırlı olsun” dedi.
Yine ALTSO’nun projelerinden olan Rus vatandaşlarının ülkemize nüfus cüzdanı ile girmesi uygulamasının tamamlanma aşamasında olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, “Gürcistan ile yaptığımız uygulamanın aynısını Rusya için de uygulayacağız. Biz ülke olarak bu konuda girişimlerde bulunduk. Rusya’dan cevap bekliyoruz. Bu sayede Rusların ülkemize olan ilgisini artacağını düşünüyoruz” dedi.

“E-VİZE SORUNUNU ORTADAN KALDIRACAĞIZ”

Türkiye’de sadece 3 havalimanında uygulanması nedeniyle uygulamanın olmadığı havalimanlarında krizlerin olmasına neden olan e-vize uygulamasının Alanya-Gazipaşa Havalimanı’nda da uygulamaya konulacağını müjdeleyen Çavuşoğlu, “Birçok yabancı yatırımcı veya turist e-vize uygulaması olmadığı için havalimanlarında çoluk çocuk mahsur kalıp ülkesine dönmek zorunda kalıyordu. Geçtiğimiz günlerde Alanya-Gazipaşa Havalimanı’nda da bir yatırımcı kalabalık ailesi ile havalimanında mahsur kaldı. Kendisine 2 gün sonraki dönüş uçağına kadar havalimanında kalması gerektiği bildirildi. ALTSO Başkanımızın konuyu bana intikal ettirmesi üzerine bu aileyi ülkemize soktuk. Bundan sonra da böyle mağduriyetler yaşanmayacak. Gerekli çalışmaları başlattık” müjdesini verdi.
Bakan Çavuşoğlu, yine ALTSO’nun projeleri arasında yer alan Akdağ Kayak Merkezi, Sanayi sitesi ve hal projelerinin de takiplerinde olduğunu belirtirken, inşaat sektörünün önünü açacak planlamaların sürdüğüne işaret etti.

“ÇAVUŞOĞLU ÜLKEMİZİN GURURU”

Hayata geçirdikleri projelerde güçlerini üyelerden aldıklarına işaret eden ALTSO Başkanı Mehmet Şahin ise, AKPM Başkanlığı, AB Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı yapan Mevlüt Çavuşoğlu’nun en büyük şansları olduğunun altını çizdi. “Sayın Çavuşoğlu Alanya’nın gururudur” diyen Şahin, “Bugün devlet protokolünde Cumhurbaşkanı ve Başbakandan sonra en önemli noktada olan Sayın Çavuşoğlu, sayesinde bölgemizin hizmete doyduğunu söyledi. Üyelerden gelen sorunları ve çözüm önerileri Çavuşoğlu’na aktardıklarını söyleyen ALTSO Başkanı, “Sağolsun Sayın Bakanımız en yoğun olduğu dönemde bile bizleri dinledi ve çözüm üretti. Kendisine müteşekkiriz” diye konuştu.

ALTSO Yönetim Kurulu üyelerinin yanı sıra, SGK İlçe Müdürü Halil Murat Uyar, Tarım İlçe Müdürü Mehmet Rüzgar, Vergi Dairesi Müdürü Nagıp Karakuş’un katıldığı toplantıda ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, Oda yönetim kurulu faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Şahin, üye odaklı projelere önem verdiklerine dikkat çekti.

BETON FİYATLARI KONUŞULDU

Toplantıda, üyelerin taleplerini alan Başkan Şahin, ALTSO yönetimi olarak sorunların çözümü konusunda ellerinden gelen gayreti göstereceklerini ifade etti. Şahin, “Biz bu istişare toplantılarını üyelerimizin sorunlarını dinlemek, onların taleplerini almak için düzenliyoruz” dedi. Hazır beton konusunda Alanya’ya çifte standart uygulayan bir tekelleşme olduğunun altını çizen Şahin, Antalya’da metreküpü 90 TL olan betonun Alanya’da 150 TL ye satıldığını dile getirdi. Bu konuda daha önce yaptıkları girişimleri hatırlatan Şahin, “Bölgemizde 6 beton santralinin 4’ü bir kişinin… Biz sırf bu iş için Bucak’a gittik ve bölgenin en büyük beton firmasının sahibi ile görüştük. Sadece 1 ay indirim yaptı ve sonra tekrar fiyatları yükseltti. Haksız rekabet ile karşı karşıya olduğumuzu görünce Rekabet Kuruluna başvurduk. Burada 2 üye bizi haklı bulurken diğer üyeler olumsuz oy kullandı. Ama biz bu işin peşini bırakmayacağız. Gerekirse Alanya’da sektör temsilcileri ile bir araya gelip bir beton santrali bile kurarız” dedi.

ALANYA DEVLET ÜNİVERSİTESİ

Alanya Keykubat Üniversitesi’nin ilçemize sosyal ve ekonomik olarak büyük katkılarının olacağını üyelere aktaran Başkan Şahin, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ve Dışişleri Eski Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu başta olmak üzere devlet üniversitemiz konusunda emeği geçen herkese şükranlarımı sunarım" dedi.

“KALİFİYE ELEMAN YETİŞTİRECEĞİZ”

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yapılacak ALTSO Turizm Meslek Yüksekokulu arazisinde hafriyat çalışmaları başladığını aktaran Başkan Şahin, “Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu ve Alanya Belediye Başkanımız Adem Murat Yücel’le ikili görüşmelerimiz sonrasında turizmcilerimize ara eleman yetiştirebilmek için Turizm Meslek Yüksekokulu yapma kararı almıştık. Okulumuzda geçtiğimiz ay hafriyat çalışmaları başladı. Önemli ilerleme kaydettik. İnşallah, Allah izin verirse 2016 yılının Eylül ayına yüksekokulumuzu açmış olacağız” dedi.


“KÜÇÜK ESNAFIN BÜYÜK DERDİNE ORTAK OLALIM”

ALTSO üyelerinin ekonomik durumu konusunda her türlü çalışmaya göreve geldikleri günden bu yana yaptıklarını belirten Başkan Şahin, “Küçük esnafımızı korumak ve onlara destek olmak adına ilkini geçtiğimiz yıl yaptığımız ‘Kırtasiye, Kırtasiyeciden Alınır’ sloganı ile düzenlediğimiz kampanyamızı bu sene daha da genişlettik. Bu kapsamda bütün sektörleri kapsayacak şekilde bir farkındalık oluşturmak amacıyla, ‘Küçük Esnafın Büyük Derdine Ortak Olalım’ sloganıyla yeni bir kampanya başlattık” dedi.

HEDEF 50 BİN SERTİFİKA

Türkler Mahallesi’ne ALTSO öncülüğünde yapılacak olan toptancı hali projesinde büyük aşama kaydettiklerini vurgulayan Başkan Şahin, Alanya’ya modern bir hal kazandıracaklarını ifade etti. AKDAĞ Kayak Merkezi’ne de değinen Şahin, bu konunun da takipçisi olduklarını söyledi. 
ALTSO Akademi’nin 2015 yılı 2. Dönem Kişisel Gelişim Seminerlerinin başladığını ve 10 Ekim Cumartesi günü ilk eğitimin verileceğini ifade eden Başkan Şahin, ALTSO yönetimi olarak hedeflerinin görev süresi boyunca toplamda 50 bin kişiye sertifika vermek olduğunu dile getirdi.

“TANITIMA BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ”

ALTSO Yönetimi olarak Alanya’nın tanıtımı için önemli adımlar attıklarını dile getiren Başkan Şahin, yurt dışında gerçekleştirilen fuarlara iş gezileri düzenlediklerini söyledi. Online tanıtım için de çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Şahin, Finlandiya’nın Fox TV kanalında Alanya’da yaşayan Finlandiyalıların konu alındığı bir dizinin de yayınlandığını söyledi.



“SORUNLARA ÇÖZÜM ÜRETİYORUZ”

Şahin, ALTSO yönetimi olarak her zaman üyelerle birlikte olacaklarını ifade ederek, “Üyelerimizin sorunlarını dinleyip çözüm üretiyoruz ve üretmeye de devam edeceğiz. Bu kapsamda ALTSO-Ankara irtibat ofisini üyelerimizin hizmetine açtık. Bundan ayrı olarak odamız bünyesinde hukuk ofisimizi açtık. Her Çarşamba ve Cuma günleri ALTSO üyelerine hukuk danışmanlığı hizmeti veriliyor. ALTSO yönetimi olarak odamıza bir de cenaze arabası kazandırdık. Bunu oda bütçesinden tek kuruş çıkmadan, yönetim kurulunda bulunan arkadaşlarımızın desteğiyle üyelerimizin hizmetine sunduk” dedi.
Üye aidatları konusunda da önemli bilgiler paylaşan Şahin, üye aidatlarına zam yapmadıklarını belirterek, “ALTSO bünyesinde kullanılan internet, sms ve telefon ücretlerinde yeni düzenlemeler yaptık. Yeni anlaşmalar neticesinde odanın bütçesine yansıyan yükü hafiflettik. Yaklaşık yüzde 30-40 oranında rakamlarda para odamızın bütçesinde kaldı” diye konuştu.
Şahin’in konuşmasının ardından kahvaltıya katılan üyeler, yaşadıkları sıkıntıları ve yapılmasını istedikleri projeler konusunda söz alarak, Şahin’e ilettiler.
Şahin, üyelerden gelen istekleri tek tek not alarak, gereken çalışmaların yapılacağını söyledi.
Sosyal medya, asistan servisi, vize ofisi ve sticker çalışmaları gibi konulara da değinen Şahin, üyelerin istekleri doğrultusunda çalışmalar yaptıklarını vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2015, 15:02

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83