İstanbul'daki olay Alanya'ya emsal olacak

Alanya'da bazı halk otobüsü sürücülerinin engelli vatandaşları otobüse almamaları sebebiyle isyan eden engelliler, İstanbul'da bir sürücüye verilen cezayı örnek gösterdiler.

İstanbul'daki olay Alanya'ya emsal olacak
Alanya'da yaşayan engelli vatandaşlar geçtiğimiz günlerde bir eylem yapmışlardı. Halk otobüsü sürücülerinin kendilerini otobüse almadığını belirten engelli vatandaşlar, Alanya Minibüscüler Odası Başkanı Doğan Bacak'a şikayette bulunmuş ve bir açıklama yapmışlardı. 

Doğan Bacak konuyla yakından ilgilenirken, İstanbul'da yaşanan benzer bir olayda mahkeme emsal karar açıkladı. Engelli bir vatandaşı otobüse almayan halk otobüsü sürücüsüne dava açıldı. 

Türk Ceza kanunun 122. maddesine göre, "Bir taşınır veya taşınmaz malın satılmasını, devrini veya bir hizmetin icrasını veya hizmetten yararlanılmasını engelleyen veya kişilerin işe alınmamasını yukarıda sayılı hallerden birine bağlayan, besin maddelerini vermeyen veya kamuya arz edilmiş bir hizmet yapmayı reddeden, Kişinin olağan bir ekonomik etkinlikte bulunmasını engelleyen, kimse hakkında altı aydan bir yıla kadar hapis ve adli para cezası uygulanıyor"

Bu kapsamda İstanbul'daki engelli vatandaşı otobüse almayan sürücü; 6 ay hapis cezası ve 243 bin TL para cezasına çarptırıldı. 

Ceza sonrası Alanya'daki engelli vatandaşlarda bundan sonra mahkeme yolu ile bu olayın üstüne gideceklerini söylediler.

Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2018, 13:05

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83