İşte 54 yıl önceki Alanya!

İşte 54 yıl önceki Alanya!
Sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta turizmci Orhan Aydoğan tarafından paylaşılan 1967 Alanyası'na ait fotoğraf nostalji rüzgarları estirdi.
Tam 54 yıl öncesine ait olduğu ortaya çıkan bakir Alanya fotoğrafı, görenleri çok şaşırttı. Turizmci Mehmet Hacıkadiroğlu, fotoğrafa ilişkin "Üstadım Orhan Aydoğan, 2 Şubat 1967, büyükbabam Nazmi Doğan Hacıkadiroğlu'nun cenazesi" bilgisini verdi.

'YER AHMET TOKUŞ BULVARI'

Alanya Tarihçisi, Araştırmacı, Yazar Oğuz Korum ise fotoğrafa ilişkin "1965-1970 aralığı... Öndeki otobüs Kümüğün Muhammet Parlayüksel'in Alanya- Gazipaşa arasında çalışan otobüsü. Bu yıllarda faaldi. Kamyonlar ve Land Rover cipler de bu yıllara işaret ediyor. Yer ise şimdiki Ahmet Tokuş Bulvarı'nın Anılgan Çay Bahçesi ile Elysee Otel arasındaki bölgesi. Yalı Taksi ve Vien Otel karşısı da diyebiliriz. Fotoğrafta Nazmi Doğan Hacıkadiroğlu'nun cenaze töreni görülüyor. Merhum Hacıkadiroğlu'nun evi şimdiki Panorama Otel karşısı. Cenaze oradan alınıyor, araçlar eşliğinde bir süre elde taşınıyor. Ardından cenaze araca konularak şimdiki Oba Mahallesi'nde bulunan Hacıbaba Mezarlığı'ndaki aile kabristanına götürülmüş" dedi.  

Güncelleme Tarihi: 26 Ocak 2021, 20:23

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83