İşte Antalya BŞB taşeron işçilerinin mülakat soruları

Antalya Büyükşehir Belediyesi bünyesine geçmek için sözlü sınava giren binlerce taşeron işçisine yöneltilen sorulara Mygazete.com ulaştı. ÖSYM sınavına taş çıkartan zorluktaki listeden sorulan sorular, işçiden doğru cevap alınana kadar sorulmaya devam ediliyor. Böylece işçilerin hem zor sorularla mağdur olmasının önüne geçiliyor, hem de işçinin genel kültür düzeyi belirleniyor.

İşte Antalya BŞB taşeron işçilerinin mülakat soruları
Mygazete.com'dan Cüneyt Bo'un haberine göre; Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde kadroya geçmek için başvuruları kabul edilen, 6 bin 189 işçiye yöneltilen mülakat sorularına ulaşıldı.  “Kim 500 milyar ister” programındaki soruları aratmayan listede, ‘Mimar Sinan’ın ilk ustalık eseri hangisidir’, ‘Ateşten gömlek, Türk’ün ateşle imtihanı’ vurun kahpeye kitaplarının yazarı kimdir;’, ‘Kuran’ı Kerim ne zaman indi’, ’15 Temmuz darbesi girişiminde kaç kişi şehit oldu’, ‘La Selencechez Les Turcs Ottomans adlı eseri yazan bilim tarihçimiz kimdir?’ gibi sorular yer alıyor.

MÜLAKATLAR SONLANDI

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde taşeron işçi olarak çalışan 6 bin 189 kişi, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile belediye bünyesindeki şirkete geçiş yapmak için başvuru yaptı. Bu kişilerden 5 bin 418'inin başvurusu kabul edilirken, 771'inin başvurusu çeşitli nedenlerden reddedildi. Büyükşehir Belediyesi, KHK ile belediyenin şirketine geçmek isteyen işçilerden başvuranları, kendi internet sitesinde yayımladı. Listeye göre başvuran 6 bin 189 kişiden 5 bin 418'inin ilk başvurusu kabul görürken, 771'inin başvurusu reddedildi. Bu 771 kişiden isteyenler, 23 Şubat'a kadar Antalya Valiliği'ne itirazda bulunabildi. İtiraz süresinin tamamlanmasının ardından sınav süreci ilan edildi ve mülakatlar başlayarak tamamlandı. 

İŞÇİLERİ ŞOKA SOKAN SORULAR

Mülakat listesi, zor sorularıyla hem dikkat çekiyor hem de gülümsetiyor. Büyükşehir Belediyesi kadrosuna geçme hayaliyle tutuşan işçiler mülakat sırasında kendilerine sorulan sorularla şaşkına dönerken, iyi bir maaş ve işten atılma korkusu olmadan çalışma hayalleri de ilk sorularla adeta sarsıntıya uğruyor. Ancak sınav heyeti, işçilerden doğru cevap alana kadar bu sorulardan sormaya devam ediyor. İşçilerin doğru cevap vermesiyle sınav sonlanıyor. MY Gazete’nin ulaştığı,  “Kim 500 milyar lira ister” yarışmasının sınırlarını zorlayan liste arasında deniz üzerine inşa edilen Türkiye’nin ilk havalimanının ismi,  mesleki din eğitimi almış kişilerin cevaplayabileceği düzeyde din soruları, ABD Başkanı Trumph ile ilgili soruların yanı sıra, “Türkiye’nin ilk seçilen kadın bakanı ve rektörü” veya, “Nüfusu en fazla olan İslam Ülkesi hangisidir” gibi gülümseten sorulara da bulunuyor. 

İşte o mülakat soruları;


Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2018, 10:33

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83