İŞTE YANGINLARIN BİLANÇOSU

Alanya Tepe Mahallesi'nde çıkan orman yangını, karadan ve havadan müdahalenin ardından kontrol altına alındı.

İŞTE YANGINLARIN BİLANÇOSU
Tepe Mahallesi Hıdrellez mevkiinde saat 14.30 sıralarında ormanlık alanda yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle geniş bir alana yayılan yangına 3 helikopter ve kara ekipleri müdahale ediyor. Tepe noktasında başlayan yangın aşağı doğru ilerlerken, havadan müdahale edilmesi yangının yerleşim yerlerine ulaşmasını engelledi. Yakındaki tarihi Aya Yorgi Kilisesi'nin de yangından etkilenmemesi için çalışma yapıldı. Kilise çevresinde bir arazöz ekibinin tedbir amaçlı bekletildiği kaydedildi. Bölge halkı da itfaiye erlerine yangına müdahale konusunda yardım etti. Bölgedeki tepelerin üst kesimlerinde süren yangının kontrol altına alındığı ve soğutma çalışmalarının sürdüğü belirtildi. Yangının yaklaşık 20 hektarlık alanda etkili olduğu tahmin ediliyor.


İKİNCİ YANGIN


Alanya'nın Demirtaş Mahallesi Aydap mevkiinde de saat 03.00 sıralarında başlayan yangın ise yaklaşık 9 saat süren müdahalenin ardından kontrol altına alınabildi. Yangına 2 helikopter, 5 arazöz, Alanya Orman İşletme Müdürlüğü ve Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleriyle 40 personel müdahale etti. Kontrol altına alınan yangında, 10 hektar tarım ve orman alanı zarar gördü.


Alanya Orman İşletme Müdürü Cihat Yıkıcı, yangının tarım alanında başlayıp ormana sıçradığını belirterek, "Şu anda kısmen kontrol altında. Durum itibarı ile iyiyiz. 5 hektar ziraat alanı yandı. 5 hektarlık ormanlık alan da bu yangında zarar gördü. Ekiplerimiz soğutma çalışmalarına devam ediyor" dedi.

Güncelleme Tarihi: 30 Ağustos 2015, 17:58

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83