İSVEÇ BASINININ ALANYA YALANI

Alanya’ya tatile gelen ve pazar günü yaşanan olayların arasında kalarak yaşadıklarını sosyal medyada paylaşan ve ülkesi İsveç basınında hakkında "Alanya’ya gelmeyin" yönünde açıklamasının yer aldığı iddialar hakkında konuşan Diana Madach, "sözlerim çarpıtılmış" dedi

İSVEÇ BASINININ ALANYA YALANI
n bazı olayların İsveç basınında İsveçli turistlerin darp edildiği ve restoranlara kilitlendiği şeklinde yayınlanması, Alanyalı turizmciyi eşi görülmemiş bir yönteme itti. Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) üyesi ve turizmci Taylan Gündeşlioğlu, iki gün içinde binlerce turistin tatil yaptığı Alanya'da habere konu İsveçli turisti bularak basının karşısına çıkardı.

ALTSO üyesi ve turizmci Taylan Gündeşlioğlu, açıklamasını ALTSO Meclis Başkanı Metin Atalay ve İsveçli turist Diana Madach ile birlikte yaptı. Gündeşlioğlu, "Dün İsveç gazetelerinde Alanya'da tatil yapan İsveçli turistlerin çıkan olaylarda restoranlara kilitlendiği ve darp edildiği şeklinde yalan haberler yapmışlar. Haberlere ilişkinde Alanya'da tatil yapan şuanda yanımızda bulunan turistin ağzından yazmışlar. Ben o tatil yapan kızı Facebook adresinden buldum ve kendisiyle iletişime geçtim. Kendisi ise, bana haberin kesinlikle öyle bir şey olmadığını İsveç gazetesinin haberi yalan yazdığını söyledi. Şimdi bu İsveç gazetesinin yalanını ortaya çıkarmak için tatil yapan turisti beraberimizde getirdik" dedi.


İSVEÇLİ TURİST GERÇEKLERİ ANLATTI


Alanya’da tatil yapan Diana Macach ise o gün bir grup kız arkadaşlarıyla birlikte barlar sokağında oturduklarını ve olayların çıktığını söyledi. Bu tür olayların kendi ülkesinde de yaşandığını hatırlatan Macach, "Sağ olsun restoran çalışanları bizleri içeriye aldı. Olayın sakinleşmesinin ardından biz restauranttan ayrıldık. Bende bu olayı Facebook hesabımdan yazdım. Ve aynen şunu ifadeyi ettim "Alanya’da istenmeyen olaylar çıktı. Sağ olsunlar restaurant çalışanları bizleri içeriye aldı. Ve daha sonra otellerimize döndük" diye konuştu.


"BENİ FACEBOOK'TAN BULDULAR VE ARADILAR"


Bu yazıyı Facebook hesabından paylaşmasının ardından İsveç’in önde gelen bir gazetesinden bir muhabirin kendisini aradığını ve olayla ilgili bilgi istediğini söyleyen Macach, "Ben de aynı Facebook’ta olduğu gibi dedim. Alanya'da ben şu anda tatildeyim. Hiç bir sıkıntı yok. Birazdan da denize gideceğim dedim. Sadece bunu söyledim. Bir gün sonra ise İsveç gazetesinde manşet olmuşum ve benim resmin kullanılmış. Aynı şu ifadelere yer verilmiş; 'Alanya’da İsveçli turistler tehlikede. Tatilleri zehir oldu. Alanya’ya gitmeyin" şeklinde benim ağzımdan yalan haber yazmışlar. Öncelikle şunu ifade etmek istiyorum. Bu gazete benim ülkemin gazetesi. Ancak yalan haber servis etmiştir. 4 yıldır Alanya’ya geliyorum. Ve şimdiye kadar en ufak bir olay yaşamadım. Dönüş biletimi dahi almadım. Çünkü Alanya'da tatil yapmaktan memnunum. Kesinlikle çekinmelerine gerek yok. Ben rahatım ve huzurluyum. Bu haberi yapanları da kınıyorum" ifadelerini kullandı.


"TAHRİKLERE KAPILMAYIN"


ALTSO Meclis Başkanı Metin Atalay ise "İşte arkadaşların Avrupa basınının gerçek yüzünü görmüş olduk. Bir taşın üzerine 10 taş koyarak yalan haberler servis etmişlerdir. Alanya huzurlu bir kenttir. Böyle bir olayın aydınlamasına vesile olan Taylan Gündeşlioğlu kardeşimize teşekkür ederim. Bu tür haberlere itibar edilmemesini istiyorum. Alanya her zaman huzurlu olmuştur ve bundan sonra da olacaktır" dedi.

Güncelleme Tarihi: 19 Ağustos 2015, 14:31

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83