KAMERA SİSTEMLERİ ZORUNLU HALE GETİRİLECEK

Günübirlik Deniz Turizm Kurul Toplantısı, Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven Başkanlığında Kaymakamlık Toplantı Salonunda gerçekleşti. Toplantıda, tur teknelerine kamera kurulması kararlaştırıldı.

KAMERA SİSTEMLERİ ZORUNLU HALE GETİRİLECEK

Günübirlik Deniz Turizm Kurulu, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) tarafından teklif edilen günübirlik tur teknelerine kamera takılma konusu görüşülerek karara bağlandı.

banner111
Toplantıda kurul üyeleri ticari işletmelerde güvenlik kamera sistemlerinin zorunlu olduğunu belirterek, tur teknelerine de aynı kapsama alınması gerektiğini ifade ettiler.
Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, teknelerde kurulacak olan kamera sistemi sayesinde can ve mal güvenliğinin üst düzeye çıkacağını belirtti. Kaymakam Tanrıseven, bu çalışma ile Alanya’yı ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin kendisini daha çok güvende hissedeceğini söyledi.

KAYMAKAM TANRISEVEN "ALANYA'NIN GÜVENLİĞİ HER ŞEYDEN ÖNDE GELİR"

Alanya’ya gelen misafirlerin can ve mal güvenliği için günübirlik teknelerde kamera kurulmasının son derece önemli olduğu ifade eden Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, "Yeni turizm sezonunda kamera sistemini zorunlu hale getirmeliyiz. Yapacağımız çalışma ile bir alt komisyon kurarak günübirlik teknelerde kamera sistemini faaliyete geçireceğiz. Alanya'nın güvenliği her şeyden önce gelir. Kurulacak kamera sitemleri herkes açısından faydalı olacak. Kameralar, güvenlik amacının yanında kanunsuz yapılan işlerin de önüne geçecektir" dedi.

Güvenlik Kuvvetleri, kurulacak kamere sistemleri ile sahillerde ve kıyı kesimlerinde asayiş olaylarının kontrolünde kendilerine kolaylık sağlayacağını belirtiler.
Kamera sisteminin teknelerde bulunmasının faydalı olacağını belirten Alanya Liman Başkanı Edip Ballıkaya, kamera sistemi sayesinde düzenlenecek olan turların daha güvenilir hale geleceğini söyledi.


Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2016, 15:14

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83