Karadağ: Çocuklarımız silahlarla değil, kalemlerle oynamalı

CHP Alanya İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, Alanya’da şehir disiplinin kaybolduğunu belirterek tur otobüsler ve devecilerle ile ilgili sorunları dile getirdi.

Karadağ: Çocuklarımız silahlarla değil, kalemlerle oynamalı
Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) haftalık olağan yönetim kurulu toplantısı bugün gerçekleştirildi. Toplantıya başkanlık eden CHP Alanya İlçe Başkanı Coşkun Karadağ basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. 

“ÇOCUKLARIMIZ SİLAHLARLA DEĞİL KALEMLERLE OYNAMALI”

Karadağ ilk olarak son günlerde artan kadına şiddet olayları ile ilgili konuştu. Karadağ kadına yapılan her türlü şiddet, baskı ve haksızlığı kınadıklarını belirterek, “ Bunları bir kez daha partimiz ve şahsım adına kınıyoruz. Bu kabul edilebilir bir durum değil. Ben burada bir dip not düşmek istiyorum. Tabi ki kadına olan şiddet bir eğitim sorunu, kadına olan şiddet bir devlet sorunu, kadına olan şiddet bir ekonomi sorunu. Bugün pazara çıktığınız zaman bütün çocuklarımızın elinde, düğün salonu etrafındaki bütün çocuklarımızın elinde birer tane oyuncak silah var. Biz gençlerimizi, yeni nesli böyle yetiştirmemeliyiz. Eğer ki yetki elimde olsa oyuncak silah yerine çocuklara daha çok fikir, düşünce ve aklı geliştirecek oyuncakları, kitap okumayı, satranç oynamayı tercih ettirir. Bunu milli eğitim politikası haline getirirdim. Artık çocuklarımızın silahlarla oynaması değil kalemlerle oynamasını istiyoruz.” dedi.

Karadağ geçtiğimiz hafta Alanya’da görüdkleri bir manzarayı örnek gistererek, “Geçtiğimiz hafta bir çocuğumuza Sayın Milletvekilimiz Çetin Osman Budak’ın isteği ile kitap hediye ettik. O gördüğümüz çay ocağında bir kütüphane yapılmış ve çocuklar orada ders çalışıyor, kitap okuyor ve en önemlisi boş vakitleri için bir de satranç takımı vardı. Böyle bir nesil yetiştirmek kadına olan şiddeti azaltır ve önüne geçer.” dedi.

“TUR OTOBÜSLERİ ŞEHRİ GİRMEMELİ”

Başkan Karadağ açıklamalarına Alanya’daki şehir disiplinini eleştirerek devam etti. Alanya’da şehir disiplininin her geçen gün biraz daha kaybolduğunu belirten Karadağ, “Bunların içerisinde dikkat çekmek istediğim özellikle tur otobüslerinin istedikleri gibi şehir içerisinde yolcu alıp indirmesi. Trafikte can ve mal kaybına yol açılıyor ve yaşanmaz bir şehir haline geliyor. Biz tur otobüslerinin şehir içine girmemesini bir yerde toplu halde beklemelerini ve oradan küçük araçlarla şehir içine dağıtılması daha iyi olacaktır. Avrupa’daki birçok şehirde ve modern şehirlerde kesinlikle tur otobüsleri şehir içine girmemektedir. Bizim Alanyamıza bir uçtan giren otobüs şehir merkezine, limana kadar rahatlıkla gidiyor. Trafik tamamen allak bullak olmaktadır. Biz tur otobüslerinin şehir içinde istedikleri girmelerine karşıyız.” diye konuştu.

“DEVECİLEREİ DİSİPLİN GELMELİ”

Tur otobüslerinin yanı sıra Alanya’da deve ile turizm işi yapan esnaflarında şehir disiplinine zarar verdiğini belirten Karadağ, “Daha önce Büyükşehir Belediyemiz faytoncular ve hayvanlarla ilgili ticaret yapanları engellemek için önlemleri almıştı. Bu hayvanlara yapılan eziyet ve trafik aksaması bu şekilde giderilmişti. Şimdi deveciler konusunda Alanyamızda büyük bir sorun var. Özellikle biz devecilerin ya da kimselerin ekmeği ile oynamak istemiyoruz. Deveciler Derneği Başkanı ile bir toplantı da gerçekleştirdik. Bu toplantıda kendilerine Alanyamızda bu ticaretin daha disiplinli yapılması konusunda tavsiyelerde bulunduk ama her deveci elini konulu sallayarak yukarı mahallelerden aşağıya kadar düzensiz ve disiplinsiz bir çalışma yürütüyorlar. İnşallah bu da önümüzdeki günlerde çözülür. Zannedersem Alanya Belediyesi ve Kaymakamlığın bu konuda bir çalışması var. Hiç kimsenin ekmeği ile oynanmasını istemiyoruz ama kimsenin şehir disiplinini bozmaya hakkı yok.” şeklinde konuştu.

30 AĞUSTOS’A DAVET

Karadağ açıklamalarına, “Geçtiğimiz hafta Milletvekilimiz Çetin Osman Budak Alanya’ya gelerek birçok ziyarette bulunmuştu. Önümüzdeki günlerde diğer Antalya Milletvekillerimiz de Alanyamıza gelerek sorunları yerinde inceleyecekler ve çözüm odaklı görüşmelerde bulunacaklar.” diye konuşurken;  “Önümüzdeki hafta 30 Ağustos Zafer Bayramı var. Bunu hep birlikte daha önceki kutladığımız bayramlar gibi coşkuyla kutlayacağız. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın özelliğini bütün arkadaşlarımız bilmektedir. Bu aslında Türkiye’deki yaşamın çok daha sağlıklı ve iyi bir şekilde olması için düşmanın İzmir’e kadar gönderilme sürecinin başlangıç tarihi. Bir siyasi ve askeri deha olan Mustafa Kemal Atatürk’e bir kez daha şükran ve minnetlerimizi sunuyoruz. 30 Ağustos’ta tüm halkımızla birlikte Fener Alayı tertip edeceğiz. Tüm halkımızı oraya davet ediyorum.” dedi.






















Güncelleme Tarihi: 28 Ağustos 2019, 13:51

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83