Karaduman otelcilere sert çıktı!

Karaduman işçilerin hakkını ödemeyen oteller olduğunu ve işçilere hakları verilmez ise otel isimlerinin deşifre edileceğini söyledi.

Karaduman otelcilere sert çıktı!
Alanya Ülkü İşçiler Derneği Başkanı Alper Karaduman sert bir açıklama ile otelcilere yüklendi. Karaduman'ın o açıklaması şu şekilde: 

2017 yılı turizm sezonunun sonuna doğru yaklaştığımız bu günlerde;

Sıkıntılı geçen sezonun tüm turizm esnafıan getirdiği bazı sorun ve sıkıntıların olduğunu turizmcilerle turizm sektöründe çalışan ekmeğini turizmden kazanan büyüklerimizle, kardeşlerimizle gerek derneğimizde gerekse sosyal hayatta yaptığımız istişarelerde bir takım sıkıntılarının, sorunlarının olduğunu biliyoruz. 

Özellikle son günlerde derneğimize başvuran işçi kardeşlerimiz, yaptığımız karşılıklı görüşmelerde geçim sıkıntısı çektiklerini, maaşlarını alamadıklarını, işten çıkarıldıklarını beyan etmişlerdir.

Turizm sektöründe hükümetin, özellikle turizmde faaliyet gösteren işletmelerin içerisinde en fazla katkıyı ve teşviği otel işletmcilerine verdiğini tüm kamuoyu alenen bilmektedir. Kısaca açmam gerekirse; vergi indirimi, vergi taksitlendirmesi, kredilerin çok uzun vadeye yayılması, hazineye ait kiraların ötelenmesi, teşvikler e bunun gibi bir çok kolaylıklar sağlanmışken amacı evine, çocuklarına emek götürmek, geçimini sağlamak olan işçilerin haklarının bize göre ucuz sebepler gösterilerek anlamsız bahaneler yaratılarak işçilerin alacaklarının ödenmemesinin, ötelenmeye çalışılmasının önümüzdeki sezonda farklı arazilere otel yapmayı planlayanların, mevcut araçlarını yeni lüks modellerle değiştirmek isteyenlerin önceliği, çalıştırdıkları işçi kardeşlerimizin hakkını ödemek olmalıdır.

Adı sanı soyadı, iktidara ve hangi gruba ne kadar akın olduğunun bizim içinönemi yoktur. Kul hakkı varsa adresin bzideki önemi de bir hiçtir. Hukuk çerçevesinde işçi kardeşlerimizin haklarını hiç kimseye gasp ettirmeyeceğiz, haklarının yenmesine müsaade etmeyeceğimizi ve her zaman yanlarında olacağımızı buradan tüm Alanya’yla paylaşıyoruz. 

Bu açıklamaları yapmamıza neden olan işletmelerin gerekli adımları atmamaları halinde bir sonraki basın açıklamamızda Alanya Ülkücü İşçiler Dernek Başkanlığı olarak tek tek işletmelerin adını sizlerle paylaşacağız.

Güncelleme Tarihi: 19 Ekim 2017, 12:21

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83