Karagöz: Sen kimsin, yalanlıyorsun?

Karagöz: Sen kimsin, yalanlıyorsun?
Alanya Postası Gazetesi İmtiyaz Sahibi Hilmi Karagöz, 23 Mart 2020 tarihli Alanya Postası Gazetesi’nde yayınlanan ‘Pozitif Vaka var’ başlıklı haberi yalanlamaya çalışan rakip bir meslektaşın paylaşıma cevap verdi.

Karagöz açıklamasında şu ifadeleri kullandı:  

Koronavirüs sadece Alanya'da görülen, görülebilecek bir virüs değil. 
Tüm şehirlerde,100'den fazla dünya ülkesinde görüldü, daha da yayılabilecek bir virüs. Hiç bir uzman ‘Bir şehirde, bir ülkede var, başkasında yok’ diyemedi, ülkeler kapılarını kapatıp, karantina kararları alarak bu gerçeği kabul etti. 

Korku her şehirde, ülkede var. Zaten bunun için sıkı tedbirler alınıyor ve insanlar evden çıkmamaya davet ediliyor. Vatandaş işin ciddiyetini anlarsa, ‘Biz de olmaz’ demez, virüsü ciddiye alır ve tedbir amaçlı alınan kararlara daha özen gösterir ise her şey daha kolay olacak. Lakin, Dünyanın bütün turizm ülkelerinde, şehirlerinde virüs var. Zaman zaman övünerek örnek gösterdiğiniz, İspanya, İtalya virüsle boğuşuyor. Şimdi bu ülkelere turist gitmiyor ama; illet bitince hayat normale dönecek. Ama asıl mesele şimdi. Burada amaç gerçekleri inkar etmek değil, önlem almaya zorlamak olmalı.
Alanya'da her şeyi bildiğini zanneden, her şeye maydanoz olan, kendisini tüm kurum ve makam sahiplerinin üstün gören, ayar vermeye bayılan bir gazeteci çıkıyor, başka gazete ve internet sitelerinde yapılan virüs vakası haberlerini yalanlıyor. Haberlerin gerçek dışı olduğunu söylüyor. 

Bir kere sen kimsin. Sağlık Bakanı mı? Hangi sıfat ve yetkiyle çıkıp açıklama yapıyorsun? Başhekim misin? Vaka dosyaları sana mı geliyor? Nerden biliyorsun da böyle vaka olmadığını iddia ediyor, altına imzasını koyacak kadar haberinin arkasında duran bir gazeteciyi yalanlıyorsun. 

Başkalarına ahlak ve etik dersi verirken; bu derslerden kendi hissene düşeni almadığını  hatırlatmamız mı gerekiyor? Bir reklam müşterisini savunmak uğruna meslektaşlarına 'köpek' diyecek kadar ileri giden bir şahıs mı gazetecilere nasıl haber yapılması gerektiğini anlatacak? Üslupsuz, seviyesiz kalem kahramanlığı ile başkalarının haberlerini yalanlama hakkını nereden buluyorsun? Herkes haddini bilsin. Sen önce kendi mesleğinin ve itibarının ne halde olduğuna, yaptığın ve yapmadığın haberlerden dolayı toplumun boy aynasında kendine bir bak. 

Bizim gözümüz kulağımız gerçek haber kaynaklarında. Doğru haberler öğreniyor, doğru haberler veriyoruz. Hiç bir haberimiz tazminatla, tekziple, reklamla son bulmuyor. Öğrenemeyip atladığımız, yazmadığımız haberler için de başkasının haberlerini yalanlama gayretine de düşmüyoruz." 

Güncelleme Tarihi: 23 Mart 2020, 12:07

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83