Karayolları o kavşak için toplanıyor

Gazipaşa Belediye Başkanı Dr. Adil Çelik, Karayolları tarafından kapatılan itfaiye kavşağı ile ilgili Karayolları Bölge Müdürü Arif Çobanoğlu ile görüşerek, kavşağı Karayolları'nın gündemine aldırdı.

Karayolları o kavşak için toplanıyor
Meydana gelen kazaların ardından Karayolları 13. Bölge Müdürlüğü tarafından kapatılan itfaiye kavşağı ile ilgili olarak ilçe halkının duyduğu rahatsızlığı Karayolları Bölge Müdürlüğüne ileten Gazipaşa Belediye Başkanı Dr. Adil Çelik, Bölge Müdürü Arif Çobanoğlu ile Antalya'da bir araya geldi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in de bulunduğu görüşmede kavşağın kapatılmasının ilçe trafiğini olumsuz etkilediğini, çok sayıda vatandaşın bu uygulama nedeniyle mağdur olduğunu söyledi. 
Çelik'in talebi üzerine açıklama yapan Müdür Çobanoğlu, kavşağın plansız bir kavşak olduğunu, trafiğe açılması için kavşakta planlama yapmak gerektiğini söyledi. Yaşanan olumsuzlukları ve mağduriyetleri dikkate alarak önümüzdeki hafta bir toplantı düzenleyerek söz konusu kavşakla ilgili uzman kişilerle görüş alışverişi yapacaklarını belirten Çobanoğlu, kavşağa alternatif bir çözüm bulacakları sözünü verdi.

Antalya'da gerçekleşen toplantı hakkında bilgi veren Başkan Çelik ise; "Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Menderes Türel'in de bulunduğu bir görüşmede Karayolları Bölge Müdür Arif Çobanoğlu'na kavşağın kapatılmasından duyduğumuz rahatsızlığı dile getirdim. Söz konusu kavşağın itfaiye giriş-çıkışının yapıldığı bir kavşak olduğunu, sahil kesimi ile iç kesimleri birbirine bağlayan önemli bir kavşağın kapatılmasının ilçe halkına ek bir külfet getirdiği gibi şehir içi trafiğini de arttıracağını belirttim. Bilgilendirmemiz ve talebimiz üzerine Karayolları Bölge Müdürü konuyu önümüzdeki hafta uzman personeliyle birlikte ela alacağını, yan yol, altgeçit, sinyalizasyon gibi çözümlerle kavşağı trafiğe açma sözü verdi. Sayın Türel'in onay verdiği talebimizin yerine getirilmesi için söz birliğine vardık" dedi. 

2012 yılında Gazipaşa Belediyesi'nin söz konusu kavşakla ilgili olarak Karayollarını dava ettiğini de hatırlatan Başkan Çelik, "Davanın sonuçlanmasını bekledik. Davada kazan taraf Karayolları olunca söz konusu kavşak trafiğe kapatıldı. Buna rağmen bizler girişimlerimizi yaparak kavşağın planlı bir şekilde trafiğe açılması için girişimlerimizi yaptık. Bölge Müdürü bizlere kavşağı planlama ve trafiğe açma sözü verdi. İnşallah çok kısa bir süre içinde bu kavşağımızı açtırarak mağduriyetleri gidereceğiz" diye konuştu.

Son günlerde artan trafik kazalarına da değinen Başkan Çelik, "İlçe yöneticileri olarak bizlerin görevi gerekli tedbirleri almaktır. Bunun için elimizden geleni yaptığımıza inanıyorum. Bununla beraber ne yazık ki yapılan araştırmalar trafik kazalarının yüzde 95'inin insan unsurundan kaynaklandığını ortaya koyuyor. Trafik kazalarının, can ve mal kayıplarının yaşanmaması için sürücülere çok görev düşüyor. Toplum olarak kurallara uymayı, kuralların bir tecrübe ve bilim ışığında bizlerin yararına olacak şekilde konulduğunu, özellikle alkollü bir şekilde araç kullanmamayı ve hız yapmamayı öğrenmemiz gerekiyor. Bu konuda hepimize görev düşüyor" dedi.

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2017, 12:16

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83