Kaymakam'dan kamu personeline kritik uyarı!

Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu Kaymakamlığın resmi sitesi üzerinden kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personel için önemli bir uyarıda bulundu.

Kaymakam'dan kamu personeline kritik uyarı!
Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu kaymakamlığın resmi sitesinden bir uyarı mesajı yayınladı. Harputlu'nun imzasını taşıyan yazıda kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personele sosyal medya hesapları üzerinden veya basın yoluyla izinsiz bilgi ve demeç vermenin suç olduğu hatırlatıldı. 

Sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımların resmi bir kaynak olmadığını düşünenlerin aksine Kaymakamlığın uyarısında sitelere yazılan yazıların demeç niteliği taşıdığı ve suç olarak kabul edildiği belirtildi. 

İşte o yazı:

İlçemizdeki kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personelin uyması gereken usul ve esaslar 30.05.2017 tarih ve 3064 sayılı yazımız ile bildirilmiştir. Ancak Kaymakamlık Makamından izin alınmadan sosyal medya hesapları üzerinden veya direkt olarak basın kuruluşlarına bilgi ve demeç verildiği görülmüştür.
 
Kamu Kurumları tarafından sosyal medyada yayınlanan yazılar demeç niteliğini taşımaktadır. Bu nedenle kamu kurumlarında görevli personelin sosyal medyadaki paylaşımlarının mevcut statü, görev ve sorumluluklarıyla bağdaşır nitelikte olması, kamu görevlilerinin sosyal medya hesaplarını kullanırken görevlerinin gerektirdiği dikkat ve özenin gösterilmesi, sosyal medya vasıtasıyla kurumlarına ait ibare, logo, konum gibi paylaşımlarda bulunulmaması, yetkilendirilmedikçe kurumlarının yapmış olduğu etkinliğin sosyal medyada paylaşılmaması ve Kaymakamlık Makamının yazılı izni olmadan sosyal medyadan veya direkt olarak basın kuruluşlarına hiçbir şekilde bilgi veya demeç verilmemesini önemle rica ederim. 

Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2017, 10:22

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83