Kent Konseyi'nden muhteşem etkinlik

Alanya Kent Konseyi ve Türkiye Çevre ve Doğa Dostları Federasyonu tarafından organize edilen; “Sapadere kanyonu yürüyüşü, su kabağı dikim ve ipek böceği beslemeye gidiyoruz” etkinliği gerçekleştirildi.

Kent Konseyi'nden muhteşem etkinlik
Alanya Belediye, ALDOSK, ALTSO ve Bir Alanyamız Var Derneği gibi pek çok kurumun destek verdiği organizasyonda, doğa severler bir araya geldi.

Doğa harikası Sapadere Kanyonu gezisinden sonra patika yollardan yürüyüşe geçen doğa severler, 3 kilometre sonunda Sapadere Mahalle merkezine ulaşarak yüzlerce su kabağı fidanını toprağa ekti. Ekim sonrası gözleme ve çay molasından sonra, bahçeden kesilen dut yaprakları ile ipek böcekleri beslendi. İlk defa ipek böceği gören doğa severler, bu mucizevi böcek hakkında detaylı bilgileri üreticiden alma fırsatı yakaladılar. 3 kilometre dönüş yolu ile Pazar gezisi sona erdi.


Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan, “Katılan tüm doğa severlere teşekkür ediyorum. Alanya’nın eski bir geleneği olan su kabağı ve ipek böcekçiliğinin tanıtılması için elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2017, 09:34

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83