KENT KONSEYİNİN KÜBRA ÇIKIŞI

Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan bir açıklama yaparak ülke gündemini sarsan Kübra Yılmaz'ın darp edilmesini kınadı.

KENT KONSEYİNİN KÜBRA ÇIKIŞI
Geçmişten günümüze süre gelen aile içi vakaları her geçen gün çogalarak sürmekte ve gelecek nesillere aktarılmaktadır. ·

Aile içi kadına yönelik şiddet bir insan hakları ihlalidir.

· Şiddet kadının yasal, sosyal, siyasi ve ekonomik eşitliğini sağlama fırsatlarını sınırlamakta ve azaltmakta, girişimcilik ruhunu ve kendine olan özgüvenini yok etmektedir. Aile içi şiddet çocukları olumsuz etkilemekte, çocukların okulda şiddet uygulamalarına yol açmaktadır. Şiddet sağlıklı bir toplum oluşmasının önündeki en önemli engellerden biridir Kadına yönelik şiddetin bahis siteleri sadece kadının sorunu olmadığı, toplum sağlığını yakından ilgilendiren bir sorun olduğu kabul edilmesi, kalıcı çözüm için kararlı bir devlet politikasının uygulanması gerekir.

Bu kez Alanya’da Kübra Y. Adlı kardeşımız şiddetle karşı karşıya gelmiştir

Alanya Kaymakamlığının yaptığı açıklamaya göre 8 kez şıkayet için adli işlemler yapılmış

28.06.2015 tarıhınde Kübra .y tarafından ilgili şahıs hakkında kasten yaralama şikayet üzerine,aile mahkemesinde 01.07 2015 tarıhınde onaylanarak iişleme konulmuştur. Şiddet her zamanki gibi durmamiş ve devam etmiştir.

Biz Alanya Kent Konseyi olarak her zaman kadın şıddetnın karşısında mücadele eden,kadın projelerı üreten eğitimler veren bir sivil toplum kuruluşu olarak bu şiddetın takibini yapacagımızı tüm kamuoyuna duyururuz.ilk gunden bugune takıbını yapan Alanya kaymakamlığımıza guvenlık mensubu jandarmamıza ve çağdaş Hukukcuklar Dernegı Üyesi Avukat arkadaşlarımıza teşekkur ederız

Güncelleme Tarihi: 03 Eylül 2015, 06:16

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83