Kıbrıs feribot seferi yapan acente kaçak çıktı

Alanya'da Kıbrıs feribot seferleri yapan acente kaçak çıktı

Kıbrıs feribot seferi yapan acente kaçak çıktı

Uzun yıllar sonra ilçede Kıbrıs feribot seferlerini başlatarak dikkatleri üzerine çeken Today Turizm, kaçak acentecilik faaliyetleri nedeniyle kapatıldı. 
Uzun bir sürenin ardından sezon başında ilçede Kıbrıs feribot seferlerini başlatması ile gündeme gelen Today Turizm isimli firma, ilçede faaliyete başladıktan sonra Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) tarafından istenilen kriterleri yerine getirmediği ve başka bir isim altında faaliyet gerçekleştirdiği sebebiyle “Kaçak Acentecilik” faaliyeti yapmak suçundan kapatıldı ve ceza-i işlem uygulandı. 

KAÇAK TURA REKLAM YAPTILAR

İlçede Today Turizm ismiyle faaliyete başlayan firma, Kıbrıs’ın en büyük acentelerinden Akgünler Turizmin tabelasını satış ofisine yerleştirdi. Sezon başında feribot seferlerini başlatması ile dikkat çeken acente Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği’ne başvuru yaptı. Ancak başvuru sonrası kriterleri yerine getirmedi. Kaçak tur satışına ise reklamlar yapıldı. 

ALANYA YTK SIKI TAKİP YAPTI

Firmanın Akgünler Turizme ait tabelayı kullanması TÜRSAB Alanya Yöre Temsil Kurulu’nun (YTK) dikkatini çekti. TÜRSAB Alanya YTK 2’nci Başkanı Kerim Yılmaz ve Alanya Turizm İlçe Ofisi yetkilileri Akgünler Turizm adı altında faaliyet gösteren Today Turizm’e ait işyerinde incelemelerde bulundu. Firmanın evrakları olmadığı ve kaçak faaliyet gösterdiği tespit edildi ve ceza-i işlem uygulandı. 

“KAÇAĞA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”

TÜRSAB Alanya YTK 2’nci Başkanı Kerim Yılmaz konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Yılmaz, “İlgili firmayı bir süredir takip ediyorduk. Today Turizm ismi ile başvuru yapılmış ancak hiçbir evrak tamamlanmamış. Bir de Akgünler Turizm’in tabelası asılarak satış yapılıyor. Acente içerisindeki denetimlerde kaçak faaliyet yapıldığını tespit ettik ve  gerekli işlemleri gerçekleştirdik.” İfadelerini kullandı. 

“HEM ESNAFI HEM VATANDAŞI KORUMAK ZORUNDAYIZ”

Yaşanan olayın hem esnafı hem de vatandaşı korumak için olduğuna işarete den Yılmaz, “Bizim üyelerimiz aidat ödüyor, sattığı turdan dolayı sorumluluk altına giriyor. Biz esnafımızın hakkını yedirmeyiz. Ayrıca vatandaş da kaçak tur satın aldığı takdirde haklarını kaybediyor. Amacımız feribot hizmetini yok etmek değil ama güvenli ve hukuka uygun ticaret yapılmasını sağlamak” Diye konuştu. 

KAÇAK TRANSFERE DE CEZA

Ayrıca gün içersinde D-400 Karayolu üzerinde yapılan denetimlerde bir bot turu firmasına ait araç durduruldu. Araç içerisindeki müşterilerin bir çoğunun kaçak tur satın aldığı tespit edildi ve tutanak tutuldu. 

Güncelleme Tarihi: 13 Kasım 2018, 20:37

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83