Kılıç'ı dualarla uğurladık

Alanya'da bir süredir tedavi gördüğü hastanede 92 yaşında vefat eden gazeteci ve diplomat Altemur Kılıç'ın cenazesi, defnedilmek üzere İstanbula gönderildi. Kılıç'ın naaşı MHP'liler tarafından tabutun üstü Türk bayrağıyla örtülerek tekbir sesleri içerisnde morgtan alınarak cenaze aracına yerleştirildi. Ardından çenaze aracı yine Tekbir sesleri arasında Acil Servis önünde bekleyen eşi Güzide Kılıç'ın yanına getirildi. Türk Bayraklı tabutu gören Güzide Kılıç göz yaşlarına boğuldu. merhum Altemur Kılıç'ın hem gelini aynı zamanda yeğeni olan Çiğdem Özeren'de eşine sarılarak ağladı.

Kılıç'ı dualarla uğurladık

 Atatürk'ün silah arkadaşı Kılıç Ali'nin oğlu Altemur Kılıç'ın cenazesi, Alanya Başkent Üniversitesi Alanya Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde eşi Güzide Kılıç, gelini Çiğdem Özeren, MHP'li Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, MHP İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan ve onlarca partili tarafından alındı. Merhum Kılıç'ın vasiyeti üzerine MHP'liler morga girerek tabuta Türk Bayrağı serdiler. Tekbir sesleri içinde morgdan çıkartılan tabut cenaze aracına yerleytirildi. MHP'liler burada dua ettiler. Yine tekbir sesleri içinde cenaze aracı, Acil Servis önünde bekleyen eşi Güzide Kılıç'ına yanına götürüldü. Cenaze aracı açıldığında eşinin Türk bayrağına sarılı tabutunu gören Güzide Kılıç göz yaşlarına boğuldu. Burada yine MHP'liler tekbir getirdiler ve duA ettiler. sonrasında cenaze aracı İstanbul'a götürülmek üzere yola çıktı. 

banner111
"EŞİMİN VASİYETİ TABUTUNUN TÜRK BAYRAĞINA SARILMASIYDI"

Eşinin vasiyetini açıklayan Güzide Kılıç, "Çok büyük bir Türk milliyetçisi idi. Vasiyeti, babasının koynuna girmek ve Türk Bayrağı'na sarılmaktı. Kore Gazisi olduğu ve Atatürk aşığı olduğu için son arzusu buydu" dedi.

"HEPİMİZİN BAŞI SOĞULSUN"

Gelini Çiğdem Özeren ise şunları söyledi, "Babam çok ender bir adamdı. Hepimizin başı sağolsun. Türkiye'mizin başı sağolsun. Ben son geldiğimde konuştu, hep söylediği zayıfladığım oldu. Her zaman Türk bayrağı ile gömülmek istiyordu. Atatürk'ü biz ondan öğrendik. Tarihi o öğretti. Ender bir babaydı, ender bir insandı. Karıncayı bile incitmekten çekinen bir insandı. Gazeteleri arasında yaşayan birisiydi. Güzel bir hayat yaşadı doktorlarımız da son günlerinde onu hep rahat ettirdi. Biz aslında İstanbul'a tedavi için götürmek istedik ancak kalp Doktoru Olcay Eldem çok iyi baktığından ve ona güvendiğinden Alanya'da kalmak istedi."

"KİMSEYE ZARARI YOKTU"

Koruması Savaş Özbek, merhum Altemur kılıç'ın insanları çok sevdiğine dikkat çekerek başından geçen bir olayı şöyle anlattı, "İstanbul'da bir programdan çıkmıştık. Mecidiyeköy'de bir silahlı saldırıya uğramıştık. Biz de korumaları olarak hemen karşılık vermiştik. Altemur beyin bana araçta sorduğu şey, 'Acaba onların da canı yanmış mıdır? Ölmüşler midir?' olmuştu. Bu kadar sevecen, kimseye zararı olmayan bir insandı."

"ÜLKEMİZİN BAŞI SAĞOLSUN"

Altemur kılıç'ın vefaatının ardından cenaze aracının tedarik edilmesinden, diğer tüm detaylara kadar bizzat ilgilenen MHP'li Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, "Ülkemizin başı sağolsun. O bir Türk milliyetçisiydi. Tüm yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Burada yaşadığı bu süreçte ondan bir çok şey öğrendik. Türkiye büyük bir değerini kaybetti. Allah rahmet eylesin" şeklinde konuştu.

MHP'LİLER SAHİP ÇIKTI

Altemur Kılıç'a son görevi yerine getirmek için hastane önüne onlarca ülkücü ile birlikte gelen MHP Alanya İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan şunları söyledi, "Atatürk'ün en yakın isminin emanetiydi. Altemur Kılıç beyfendi hayatı boyunca hep Türkiye Cumhuriyeti'ne hizmet etmiş bir Türk milliyetçisiydi. Kılıç Ali Paşa gibi Atatürk'ün kılıçlığını yapmış çok önemli bir şahsın oğlu. Kendisi aynı zamanda merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş döneminde partimizde Merkez Yönetim Kurulu üyeliği yapmıştır. Bu nedenle bu cenaze bizim cenazemizdir. burada Alanya Belediyemiz gereğini yaptı. Vasiyeti gereği tabutunu Türk bayrağına sardık, İstanbul'a gönderdik. Türk milletinin başı sağ olsun. Ailesine ve ülkücü camiaya baş sağlığı diliyorum" 

"BÜTÜN ATATÜRKÇÜ'LERİN BAŞI SAĞULSUN"

Altemur kılıç'IN doktoru olan Kalp cerrahı Olcay Eldem, Kılıç'ın yaklaşık 12 yıldır hastanelerinde kardiyoloji ve nöroloji ekipleri tarafından takip edilduğunu söyleyerek, "Son 4 yıldır yaşlanmaya bağlı nörolojik durumunda ağırlaşma meydana gelmişti. 2.5 ay kadar önce de beslenme ve yutma zorluğu nedeniyle ve buna bağlı olarak gelişen akciğer enfeksiyon nedeniyle hastanemizin yoğun bakım ünitesine yatırıldı. yaklaşık 75 gün boyunca beslenme desteği verildi. Arasına alevlenen arası sönen enfeksiyonlar dolaysıyla güçlü ve etkili antiyobiklerle müdehale edildi. Fakat 10 gün kadar önce tekrar alevlenen ağır enfeksiyon nedeniyle etkili antibiyotklerle tedavi elmesine rağmen cevap alınamadı. Septik şok diye bilinen enfeksiyon durumlarında oluşan dolaşım yetmezliği meydana geldi. bu durumda başta akdeniz ve böbrek olmak üzere çoklu organ yetmezliği bunun üzerine bindi. Bütün müdahaleler ve tedaviler maalesef başarılı olmadı. Gazi Altemur Kılıç'ı 20 ekim perşembe günü 16.20'de kaybettik edbiyete intikal ettirdik. Bütün atatükçülerin başı sağolsun Allah geride kalan Atatükçü'lere ve ailesine sabır versin" dedi.

Güncelleme Tarihi: 22 Ekim 2016, 13:32

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83