Kırbıyık'tan şok iddia: Devletin birimleri kullanılıyor!

Kırbıyık'tan şok iddia: Devletin birimleri kullanılıyor!
Son dönemde; Tarım ve Orman Bakanlığı’nın, 2020’ye ait yayınladığı 4. tağşiş listesinde, taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşen 69 firmaya ait 136 parti ürünün ifşa edilmesiyle ismi yeniden gündeme gelen Kırbıyık Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Kırbıyık, katıldığı yerel tv programında, “Bazı rakip firmalar devletin birimlerini kullanarak üzerimize geliyor” açıklaması yaptı.

Kırbıyık’ın bu açıklamasıyla akıllara, “Kırbıyık’ın rakibi olan firmalar devletin hangi birimlerini kullanıyor? Bu konudan devletin haberi var mı? Varsa herhangi bir soruşturma açıldı mı? Yok ise neden bilgi verilmedi?” soruları geldi.


Kırbıyık’ın 24 parti ürününün sağlıksız olduğu için bakanlık tarafından teşhir edilmesi gündeme adeta bomba gibi düşmüş, ifşa edilen firmalar arasında Antalyalı Kırbıyık Şarapları’nın 24 parti ürününün de olması dikkat çekmiş, Devletin Bakanlığı, ürünler konusunda tüketicilere uyarıda bulunmuştu.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, konuya ilişkin değerlendirmesinde, taklit ve tağşişin (ürün etiketi dışında başka madde kullanımı) affının olmayacağını vurguladı. Bu bağlamda taklit, tağşiş yapıldığı veya ilaç etken maddesi ilave edildiği tespit edilen toplam 69 firmaya ait 136 parti ürünü bakanlığının resmi internet sitesinden kamuoyunun bilgisine sunduklarını belirten Pakdemirli, “Böylece ilk kamuoyu duyurusunun yapıldığı 2012’den bu yana bin 551 firmaya ait 3 bin 492 parti ürün kamuoyuna, tüketicilerin bilgisine açıklanmış oldu” ifadelerini kullandı.


Söz konusu uygunsuzlukların tespit edilmesinde tüketicilere de büyük sorumluluk düştüğünün altını çizen Bakan Pakdemirli, “Bakanlığımızca yürütülen denetimlerin yanında, tüketiciler tarafından yapılan ihbar, şikâyet, CİMER ve Alo 174 Gıda Hattı başvuruları neticesinde gerçekleştirilen denetimlerin de büyük payı olduğu açıktır” vurgulamasını yaptı.

Bakanlık internet sitesinde yayımlanan listedeki bilgilere göre, alkolsüz içeceklerde ilaç etken maddesi tespit edildi. Bakanlık tarafından açıklanan listede Antalya’nın Serik ilçesinde üretim yapan Kırbıyık İçecek, Dağıtım, Pazarlama, Turizm, Otel, İnşaat, Ticaret Sanayi A.Ş.’nin ürettiği Volim, Coctail Mojita, Coctail Sek On The Beach, Coctail Cosmopolitan, Coctail Pinacolada, Coctail Sek on The Beach ve 14,4 Shot markalı şaraplarının sağlığı tehdit eden unsurlar taşıdığı açıklandı.

Şahin Kırbıyık ise yaptığı açıklamada, “Rakip firmalar bizi bitirmek için devletin bazı birimlerini kullanıyor” iddiasında bulundu. Bu devlet birimlerinin hangileri olduğu, bu işin içinde hangi devlet birimlerinin veya resmi kişilerin bulunduğu ise merak konusu oldu. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin bu konudan bilgisinin olup olmadığı bilinmezken, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, Kırbıyık’ın bu açıklamalarını ihbar kabul ederek sözü edilen devlet birimleri veya resmi kişiler hakkında herhangi bir soruşturma başlatıp başlatmayacağı ise merak konusu oldu.

Kırbıyık Holding A.Ş. Genel Müdürü Aydın Demiray ise Bakanlığın “Kırbıyık ürünlerindeki tağşiş var” açıklamasına ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Tağşiş demek, ürün etiketinde farklı ürün kullanılması demek. Ama bu sanki büyük bir dolandırıcılıkmış gibi yansıtılıyor” diye konuştu.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin tağşiş açıklamasını haberleştiren gazetecileri kast ederek ilginç açıklamalar yapan Şahin Kırbıyık, “Bazı fırıldak gazeteciler var. Fabrikama giriş görüntü kayıtları var. Ben bunları ifşa edersem bir daha Alanya’ya giremezler” dedi. Kırbıyık’ın kast ettiği Alanya’daki gazetecilerin kimler olduğu, Kırbıyık’la ne görüştüğü, o buluşmada neler konuşulduğu ise merak konusu oldu.

Kırbıyık, “Bakanlığın listesinde Kırbıyık A.Ş. isminin olmasında rakip firmaların da eli var. Bakanlığa bağlı Alkol Dairesi çok iyi incelenmeli. Devleti çok büyük zarara uğratıyor. Bu rapor devletin birimleri tarafından birilerince sipariş alınarak yapılmış. Ben zamanında elim kelepçelenip gözaltına alındım, İzmir’e kadar elim kelepçeli götürüldüm” dedi.

Öte yandan Kırbıyık İçecek Dağ. Paz. Tur. Otel. İnş. San. A.Ş. Vekili Av. Bilal Şentürk’ün yaptığı açıklamada ilginç ifadeler yer aldı. Şentürk, “Yapılan haberlere konu olan durum 2017-2019 yılları arasını kapsamaktadır. 2018 yılına kadar ürünlerde etil alkol kullanımı Bakanlık izni ile serbestti. Belirli oranda kullanılan alkolün sağlığa zararlı olmadığı ve şu an bile alkollü içeceklerin yapımında kullanıldığı bilinmektedir. Ne var ki; 2018’den itibaren etil alkol kullanım durumu değişmiştir. Fabrikamız doldur boşalt bir sistem olmadığı için, piyasada, tanklardaki ürün kalıntıları kaynaklı ve/veya geçmiş tarihli etil alkollü ürün bulunması doğaldır. Bunun yanında, listede anılan ürünlerde herhangi bir aykırılık olup olmadığı durumu kesin olmayıp; bu konu hakkında devam eden bir davamız da bulunmaktadır” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2020, 07:22

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83