'Kırdan kente her kesimi kucakladık'

Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven'in İzmir'in Tire İlçesine tayininin çıkması nedeniyle onuruna veda yemeği verildi. Kaymakam Tanrıseven için düzenlenen veda yemeğinde duygusal anlar yaşandı.

'Kırdan kente her kesimi kucakladık'

 3 Eylül 2014 tarihinden beri Alanya'da görev yapan Kaymakam Dr. Hasan Tanrıseven, İçişleri Bakanlığı'nın son kararnamesi ile İzmir'in Tire ilçesine tayin oldu. Alanya Kaymakamlığı, Kaymakam Tanrıseven için Alanya Öğretmenevi'nde bir veda yemeği düzenledi.

banner111
Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, veda yemeğinde duygu dolu bir konuşma yaptı. Alanya'da Kaymakam olarak yaptığı icraatları anlatan Kaymakam Tanrıseven sürekli halkla ve esnafla iç içe görev yaptığını belirterek, kırsalda da kent merkezinde de sürekli devletin güler yüzü ve şefkatini göstermeye gayret sarf ettiğini belirtti. Tanrıseven'in konuşmasında bazı dinleyiciler gözyaşlarını tutamazken, başta Başkan Yücel ve Rektör Pınarbaşı olmak üzere protokol üyeleri de duygulandı.

Alanya Kaymakamı olarak , kendisinden kaynaklanmayan bir çok sorunla mücadele ettiğini belirten Tanrıseven, "Bütün sorunlarda Alanya'nın zarar görmemesine çalıştık. İncinsek de incitmedik" dedi. Kaymakam Tanrıseven, şunları söyledi:

"DİM VADİSİNDEN TÜRKTAŞ, DEREKÖYE"

"23 Eylül 2014 tarihinde Alanya tabelası önünde başlayan 2 yıl üç aylık Alanya Kaymakamlığı görevim sona eriyor. Görevim boyunca sürekli halkımızla, esnafla bir arada oldum. Alanya'nın sadece kent merkezinden ibaret olmadığından hareketle Doğuda Dim Vadisinden Batıda Türktaş, Dereköy'e kırsalda da oldum. Gün oldu, ansızın Güzelbağ'a gece habersiz ziyaret yaptım, karakolları gezdim."

"4+1 HEDEF BELİRLEDİM"

"Alanya'da göreve başladığım gün dört artı bir hedef belirledim: Turizm, tarım, eğitim, spor. Artı bir ise yoksullara sahip çıkmak. 'Devlet, kimsesizlerin kimsesidir' şiarıyla fakir vatandaşlarımızı kucakladım, kimseye haber vermeden vatandaşlarımızı evlerinde ziyaret ettim, soğuk kış günlerinde sokakta kalan evsizlere barınma sağladık. Huzurevindeki büyüklerimizi sık sık ziyaret ettim, şehit yakınları ve gazilerle yakından ilgilendim."

"AHEP VE ALKÜ'YE BÜYÜK KATKILARIMIZ OLDU"

"Alanya'da göreve başladığım yıl AHEP ilk öğrencilerini aldı. Üniversite bir çok sorunla karşılaştı ama hepsinin üstesinden geldik. Bugün AHEP kimseye borcu olmadan, lisans ve yüksek lisans bölümleriyle, yüzde 98 tercih doluluğuyla, emin adımlarla yoluna devam ediyor. Alaaddin Keykubat Üniversitemize de büyük katkılar sağladık. Yeni kampus yerinin belirlenmesinden yeni fakülteler açılmasına kadar bir çok konuda çaba gösterdik. Üniversitelerimiz Alanya'nın yükselen değeri oldu."

"BİRTAKIM OLUMSUZLUKLARLA KARŞILAŞTIK"

"Alanya Kaymakamlığım sırasında bizden kaynaklanmayan bir takım olumsuzluklarla da karşılaştık. Eski Kaymakamın defalarca idari yargıdan göreve dönmek için aldığı kararlar, Alanya'ya 3 şehit cenazesi gelmesi, 2 seçim yaşanması ve 5 ay boyunca hükümet kurulamaması, uçak krizi son olarak hain darbe girişimi."

"ALANYA'YA ZARAR VERMEYİN DEDİK"

"Geçen sene yürüyüşlerin ardından Alanya'da kargaşa yaratılmak, bazı işyerleri yakılmak istendi. Defalarca, "Alanya'ya zarar vermeyin' dedik. 'Oyuna gelme Alanya' dedik. Çünkü zarar görecek olan Alanya'nın imajıydı, turizmiydi, geliriydi. Buna rağmen, kimsenin burnu kanamadı. Bugün Alanya turizmi sıkıntı çekiyorsa sebepleri bunlardır. Geçen sene ne söylemek istediğimiz bugün daha iyi anlaşılıyor. Dün bizi eleştirenler, bugün çabalarımızı takdir ediyor."

"İNCİNSEK DE İNCİTMEDİK"

"İftiralara maruz kaldık ama incinsek de incitmedik. Devletin hoşgörüsünü sergiledik. Kimseye kırgın değilim. Sorunları diyalogla çözme gayreti içinde olduk. Alanya için var gücümüzle çalıştık. Kimseye özel muamele yapmadık. Hep hakkaniyet ve adalet duygusu ile hareket ettik.

"DİCLE'NİN KENARINDA BİR KUZUYU KURT KAPSA..."

Bütün Kaymakamlık hayatım boyunca, 'Dicle'nin kenarında bir kuzuyu kurt kapsa hesabı benden sorulur' diyen İslam Halifesi Hazreti Ömer'in  sözünü kendime şiar edindim.

"DESTEK OLAN HERKESE TEŞEKKÜR"

"Alanya Kaymakamlığı olarak yaptığımız hizmetlerde yanımızda olan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na, Antalya Valileri Muammer Türker ve Münir Karaloğlu'na, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve ekibine, Alanya Belediye Başkanı Adem Murt Yücel ve personeline, yargı mensuplarına, ALTSO, ALESO, ALTİD, Bakkallar Odası, Kent Konseyi başta olmak üzere sivil toplum kuruluşlarına, iktidar ve muhalefet partisi temsilcilerine ve desteklerini esirgemeyen Alanya halkına teşekkür ederim. 'Baki kalan bu kubbede, hoş bir sada imiş. Burada hoş bir sada bıraktıysak ne mutlu bize."

Güncelleme Tarihi: 10 Aralık 2016, 10:22

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83