'Kırımızı alarm, aman dikkat'

'Kırımızı alarm, aman dikkat'
HOTED Onursal Başkanı Hakan Halit Yeni, teknolojinin kötüye kullanımı konusunda uyarılarda bulundu.

KIRMIZI ALARM AMAN DİKKAT!

Zamanlarının büyük çoğunluğunu internette, sosyal medya ağlarında harcayan, tehlikelerin farkında bile olmayan, yada olmak istemeyen, aldırmayan, umursamayan, nerdeyse bağımlı hale gelen öyle bir yeni nesil gençliğimiz var ki Allah muhafaza ürkmemek, ürpermemek, korkmamak elde değil maalesef…

Akıllı telefon, tablet, bilgisayar ve internet; işte bunlar yanyana geldikleri zaman yeni nesil gençlerimiz, çocuklarımız, özellikle 20 yaş altı için çok ama çok büyük tehlikelerin kapıları sonuna kadar aralanıyor. Günümüzde, pedofillerin, sapıkların, dolandırıcıların, hırsızların katillerin, ruh hastalarının, insan tacircilerinin gençlere, çocuklara, hadta büyüklere ulaşabildikleri en basit, en kolay yolun internet ve sosyal medya ağlarının olduğunu sanırım hepimiz biliyoruz.

Her gün binlerce örneklerini bazı tv programları başta olmak üzere, görsel ve yazılı medya aracılığıyla dinliyoruz, izliyoruz, görüyoruz. Bu tip manyaklar sosyal medya ağlarını sıkı takip edip, kendilerini farklı kılıklara sokarak, kendileriyle ilgisi olmayan farklı farklı profiller ve sahte kimliklerle sosyal ağlarda adeta cirit atıyorlar. Gençlerle çocuklarla arkadaşlık kurarak nice hayatları, nice ocakları söndürüp yok ediyorlar. Son yıllarda sosyal medya üzerinden yaşanan akıl almaz olaylar, işlenen suçlar resmen pes dedirtiyor.

İlaveten bana göre gençlerimizin en büyük yanlışa düştüğü konulardan biride, güvenilirliğini düşünmeden arkadaş ve takipçi sayısını çok önemsiyor olmaları gibi görünüyor. Bunu takiben beğeni alabilmek için sınırsız ve fütursuzca yaptıkları paylaşımlar tehlikelere resmen davetiye çıkarıyor. Eğitim sisteminin durması ve gençlerin internet üzerinden eğitimlere yönlendirilmesi ise, zaten vahim durumda olan mevcut tehlikelerin ve internet bağımlılığının ne boyutlara ulaşacağını düşünmek bile istemiyorum.

Özetleyecek olursak sırasıyla, paylaşımlarla başlayıp, merak, takipçi sayısı, beğeni sayısı, yorum ve mesajlaşma yoluyla kazanılan güveni, paylaşılmaması gereken özel ve ailevi ( adres, telefon, kimlik bilgileri, hane halkı, sevdikleri, sevmedikleri, zaafları, sorunları, mutlulukları, mutsuzlukları) gibi bilgilerin paylaşımı takip ediyor. Ve kolayca karşı tarafın tuzağına düşürülerek, her gün onlarca, yüzlerce ocaklar sönüp, gencecik hayatlar yok olup gidiyor.

Hemen hatırlatayım bu konuda uzmanlar kamuoyunu, yetkilileri ve aileleri sık sık uyararak, büyük tehlikeye en üst seviyeden dikkat çekiyorlar. Gençlerimiz ve çocuklarımız için internetin, sosyal medya ağlarının her zamankinden çok daha tehlikeli bir boyuta ulaştığını söylüyorlar.

Bir konunun altını özellikle çizmekte yarar görüyorum.Teknolojiye karşıymışım gibi algılamayınız lütfen! Günümüz çağında İnternet ve dijital araçlar eğitsel ve bilgi amaçlı kullanıldığı sürece, şüphesiz yararlı olduğu kesindir. Ama ne yazık ki özellikle 20 yaş altı gençlerimiz ve çocuklarımız için bu böyle olmuyor. Uzun lafın kısası devletimizden milletimize, tüm kurum ve kuruluşlarımızla, özellikle eğitim öğretim kurumlarımız başta olmak üzere, top yekün mücadele edip, en üst seviyeden önlemler almalıyız. Tüm vatandaşlar olarak ta kırmızı alarm halinde olmalıyız. Hepimiz konuya dikkat çekmeye ve hassasiyet göstermeye devam etmeliyiz. Aksi halde işimiz gerçekten çok zor. Kırmızı alarm aman dikkat! 

Güncelleme Tarihi: 21 Eylül 2020, 20:11

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83