Kısıtlama öncesi semt pazarlarına akın ettiler

Korona virüs tedbirleri kapsamında hafta sonları uygulanan 56 saatlik sokağa çıkma kısıtlaması öncesi Antalya’da semt pazarlarında yoğunluk oluştu.

Kısıtlama öncesi semt pazarlarına akın ettiler
Korona virüs vakalarının düşüşe geçtiği turizm kenti Antalya’da, hafta sonu uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması öncesi vatandaşlar semt pazarlarına akın etti. 56 saatlik kısıtlama öncesi alışveriş telaşına düşen vatandaşların adresi semt pazarları oldu. Konyaaltı ilçesi Altınkum Kapalı Semt Pazarı da yoğun olan pazarlar arasında yer aldı. Maske kuralına uyan vatandaşların alışveriş telaşıyla sosyal mesafeyi ihlal ettikleri görüldü. Pazarın her noktasında sürekli denetim yapan Konyaaltı Belediyesi Zabıta ekipleri de maske takmayan, yada hatalı maske takan pazarcıları sık sık uyardı. Ekipler, maskesiz şekilde satış yapan bir çocuğu ise pazardan uzaklaştırdı. Vatandaşların kışlık sebze ve meyvelere yöneldiği tezgah başlarında yoğunluk oluşturdukları gözlemlendi.

Alışverişe gelen Serap Arı, "Yeni alışverişe başladım önce lahana aldım. Kalabalık var biraz. Ben de pazarda öncem olarak ancak maske takabiliyorum. Yoğunluktan dolayı bir tedirginlik var. Hemen alışverişimi yapıp çıkacağım" dedi.

Arif Özgen ise "Kısıtlama öncesi pazar ihtiyacımızı gideriyoruz. Yarın ise evde rutin işlerimizi yapacağız. Pazarda bir yoğunluk var, fiyatlar da oldukça yüksek. Sosyal mesafe dar. Kronik rahatsızlığı olan kişiler için daha zor. Bende de hafif kalp yetmezliği var o nedenle tedirginim. İnsanların az olduğu yerden alış verişimi yapıp biran önce eve gitmek istiyorum" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 08 Ocak 2021, 16:04

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83