KKTC Başbakanı Tatar'dan Alanya sözü

KKTC Başbakanı Tatar'dan Alanya sözü
AGC Başkanı Gaye Coşkun’un daveti üzerine, KKTC Başbakanı Tatar, en yakın zamanda ilçeye gelme sözü verdi. Tatar, ‘Alanya’yı ziyaret edelim. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da olduğu bir zamanda olsun.’ dedi.

Alanya ve Antalya Gazeteciler Cemiyeti üyelerinden oluşan bir heyet, Alanya-Girne Feribotu’nun bu sezondaki ilk misafirleri oldu. Deniz otobüsü ile yavru vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne giden gazeteciler çeşitli temaslarda bulundu. Akgünler Denizcilik firmasının Alanya'dan Girne'ye gerçekleştirdiği feribot seferlerinin startı basın mensuplarının yolculuğu ile verildi. KKTC Antalya Turizm Koordinatörü Nazmi Pınar’ın organizasyonu ile Kıbrıs'a giden Alanya ve Antalya GC Yöneticileri, bir dizi temaslarda bulunarak Alanya-Antalya ve Kıbrıs işbirliği üzerine görüşmeler yaptılar. Gazeteciler kültürel amaç da taşıyan gezide KKTC’yi yakından tanıma imkanı buldular. Gazeteciler sırasıyla Kıbrıs Amerikan Üniversitesi Osmanlı Kütüphanesi'nde Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Eski Çevre Bakanı Doç.Dr. Asım Vehbi, Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel, KKTC Başbakanı Ersin Tatar ve Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başeri ziyaret etti.



BAŞBAKAN ALANYA’YA GELECEK

Medya mensupları Başbakan Ersin Tatar ile Başbakanlık’ta görüştü. Heyetin başarı dileklerinde bulunduğu KKTC Başbakanı Ersin Tatar, iki ülke ilişkilerinin kuvvetli olmasının her şeyden önemli olduğunun altını çizdi. Heyet adına Alanya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Gaye Coşkun Başbakan’a ziyaretin amacını anlattı ve heyetin hediyelerini taktim etti. Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Şifa Çiçek ve KKTC Antalya Turizm Koordinatörü Nazmi Pınar tarafından Ersin Tatar'a hayırlı olsun dileklerinin iletildiği görüşmede KKTC Başbakan’ı, Türkiye ile ilişkilerin önemine ve Doğu Akdeniz’de yaşananlara dikkat çekti.

'OYUNA GELMEMELİYİZ'

Türkiye ile çok iyi ilişkiler kurulması gerektiğine değinen Başbakan, “Türkiye ile çok iyi ilişkiler kurmak çok önemli. Türk kamuoyuna da bu mesajı vermek gerekir. Türkiye Doğu Akdeniz’de bölgesel bir güç. Denizlerde en uzun kıyıya sahip. Milletimiz için önemli bir coğrafya. Bize nifak tohumu sokacakların oyununa gelmemeliyiz. Siyasal bir mücadele de var. Kıbrıs konusunda Federasyon süreci tükenmiştir. İki ayrı devlet temelinde bir formül masaya gelmelidir artık” diye konuştu. Başbakan Tatar, Doğu Akdeniz’deki gerilime de atıfta bulunurken “Denizlerde olan bitenlere baktığımızda iki eşit halk vardır. Biri Rumlar, biri biz. Bizim onları kabul ettiğimiz gibi onlar da bizi kabul edecek. Dik durarak iş birliği içerisinde tek vücut ve aynı pozisyonda mücadele verdiğimizin mesajını almaları gerek” dedi.




AGC BAŞKANI ALANYA’YA DAVET ETTİ

Başkanı Gaye Coşkun, Alanya’nın sembollerinden ipek kozadan yapılmış tabloyu Başbakan Tatar’a hediye ederken kendisini Alanya’ya davet etti. Başbakan Tatar, en yakın zamanda ilçeye gelme sözü verdi. Tatar KKTC Antalya Turizm Koordinatörü Nazmi Pınar’a Alanya ziyareti ile ilgili planlama yapılması isteğini iletti ‘Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Alanyalı. Kendisi ile de görüşelim, Alanya’da olacağı bir zaman gidelim. Mutlaka Alanya’yı ziyaret edelim’ dedi.




TURİZM BAKANI ‘İŞ BİRLİĞİ ÖNEMLİ’

KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel ile de görüşen gazeteciler, Alanya-Antalya ve Kıbrıs arasında turizm alanında yapılabilecek iş birliği üzerine görüştüler. AGC Başkanı Coşkun, Alanya-Girne Feribot seferlerinin düzenli olarak ve standartları itibariyle yüksek olması halinde ilgi göreceğini kaydetti. Gazetecilerin yolculuğunun bu manada güzel geçtiğini ifade etti. Bakan Üstel, iş birliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirirken, ambargolar altında ülkedeki demokrasiyi yaşatmaya çalıştıklarını kaydetti. Bu şartlar içerisinde KKTC’ye giderek yatırım yapanları kutlayan Turizm ve Çevre Bakan şöyle dedi: "Bu şartlarda yatırımlar yapmak ve çarkı döndürmek gerçekten çok zor. Başta anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti’ne ne kadar çok şükranlarımızı sunsak azdır. KKTC'de lokomotif sektörlerimizin başında gelen turizm ile bu yıl 1 milyara yakın ekonomiye katkı sağlandı. Bunu 2'lere 3'lere çıkarmak gerek. Ancak kolay değil. Hemen yanı başımızda 100 bin yatak kapasitesiyle rekabet içerisindeyiz ve onların baskısı altındayız. Son olarak 2017 yılı sonrası dünya sivil havacılık tarafından ambargo konuldu. Yani buradan Londra'ya gitmek ve oradan gelmek isteyen vatandaşlar anavatanda bir yere gelecek, inecek ve uçağını değiştirecek ve öyle gelecek. Zaman turizmde çok önemli. Eskiden Londra'da KKTC 4 saat iken şimdi 8 saat oldu. Yani biz bu şartlar altında turizm yapıyoruz." Dünyanın kendilerini görmemezlikten geldiğini anlatan Üstel, kendilerini iyi anlatmaya ihtiyaçlarının olduğunu sözlerine ekledi.




‘ALANYA’YE MUTLAKA GELECEĞİM’

Alanya GC Başkanı Gaye Coşkun, Turizm Bakanı Üstel’e 15-17 Haziran’da ilçede yapılacak festivalde KKTC adına açılacak standı hatırlatarak ‘Alanya’ya festivale sizi bekleriz’ dedi. Bakan Üstel ‘Belki festival olmaz ama en yakın zamanda mutlaka geleceğim’ diyerek söz verdi. 

Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2019, 19:28

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83