Konaklama tesislerinin envanteri çıkarılıyor

Alanya Belediyesi, ilçede bulunan bütün Konaklama tesislerinin envanterini çıkarıyor.

Konaklama tesislerinin envanteri çıkarılıyor

 Alanya Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü tarafından eksikliği duyulan konaklama tesisleri bilgi envanterinin oluşturulmasıyla ilgili çalışma başlatıldı. Yapılan çalışmada konaklama tesislerinin ruhsat bilgileri, adres bilgileri, oda - yatak kapasiteleri ve iletişim bilgilerine ilişkin kayıtlar tutulmakta, kayıt dışı ve işletme ruhsatı olmadan günübirlik faaliyet gösteren konaklama tesislerinin tespiti yapılarak ilgili kurum ve kuruluşlarca gerekli yasal işlemlerin yapılması sağlanıyor.

banner111
3 HAFTADA 105 KONAKLAMA TESİSİ DENETLENDİ
3 haftalık bir süre içerisinde 105 adet konaklama tesisinin denetiminin yapıldığını kaydeden Ruhsat Denetim Müdürü LokmanÇalış,turizm sezonu başlamadan kış aylarında geriye kalan 550 civarındaki konaklama tesisinin denetiminin yapılmasını hedeflediklerini söyledi.
TURZİM POLİTİKALARININ ÜRETİLMESİNE KATKI SAĞLAYACAK
Yapılan çalışma ile ilçe sınırları içerisinde faaliyet gösteren konaklama tesislerinin envanterinin çıkarılmasının yanındakötü geçen turizm sezonunun ardından önümüzdeki yıl ve yıllarda daha iyi sezonlar geçirmeyi sağlayacak politikaların üretilmesine katkı sağlayacağını belirten Ruhsat ve Denetim Müdürü Lokman Çalış, ”Turizm sektöründe en önemli yapı taşı bilindiği üzere konaklama tesisleridir. Konaklama tesislerinin sayısı, kapasitesi, fiziki yapısı ve hizmet kalitesi turizm faaliyetlerini olumlu veya olumsuz şekilde doğrudan etkilemekte, turizm sektörü ile ilgili alınacak kararlarda ve belirlenecek politikalarda önemli rol oynamaktadır. 6360 Sayılı Kanunun yürürlüğe girmesiyle birlikte 16 belde belediyesi tüzel kişiliğini kaybederek Alanya Belediyesi’ne bağlanmıştır. 1 Nisan 2014 tarihinden günümüze kadar ilçemiz sınırları içerisinde bulunan konaklama tesisleri ile ilgili ruhsat güncelleme işlemleri yoğun bir şekilde yapılmışsa da tesislere ilişkin net bilgileri içeren envanter bugüne kadar tam anlamıyla elde edilememiştir. Bu çalışma ile net bir şeklide envanteri oluşturmayı amaçlamıyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 08 Aralık 2016, 11:44

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83