KONAKLI'DAKİ ÖLÜM KAVŞAĞI TARİH OLUYOR

Konaklı'da tehlike saçan sanayi kavşağına Dış işleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun uğraşları sonucu düzenleme yapılıyor.

KONAKLI'DAKİ ÖLÜM KAVŞAĞI TARİH OLUYOR
Konaklı'da bir çok ölümlü kazaya neden olan sanayi kavşağı ile ilgili geçtiğimiz günlerde sanayi esnafı eylem yapmıştı. Lastik yakarak yolu kapatan esnaf yola bir düzenleme yapılmasını istemişti. Esnafın yakından tanıdığı Hilmi Turaç'ın aynı yerde yaptığı kaza sonucu hayatını kaybetmesi ise bardağı taşıran damla olmuştu.


ÇALIŞMALAR HAFTAYA BAŞLIYOR


Karayollarına ait olan bu yola şimdi yeni düzenleme yapılıyor. Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu aylar önce verdiği talimatla yolun bin 500 metrelik kısmı Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından sanayi girişi ve devamındaki tehlikeli bölgede iki tane kavşak, modern aydınlatma, kaldırım ve duble yol yapılacak. Karayolları'nın standartlarında modern bir yol yapılması için müteahite talimat verildi. Karayolları Bölge Müdürü Şenol Altıok'un verdiği talimat sonrası müteahit firma hafta sonu yolda gerekli ölçüleri yaptı. İmar paftası ile ilgili çalışmalarda da sona gelindi. Yolun yapımını üstelenen Ka Tasarım Irmak Yol Firması bir hafta içerisinde çalışmalara başlayacak. 


ULUDAĞ ÇAVUŞOĞLU'NA TEŞEKKÜR ETTİ


Alanya İlçe Koordinatör Yardımcısı Nurettin Uludağ yol ile ilgili gelişmeleri saniye saniye takip ederek işlemlerin hızlanmasını sağladı. Konuyla ilgili bilgilieri kamuoyu ile paylaşan Uludağ, "Hilmi Turaç' kardeşimize Alah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum. İnşallah bir daha Hilmi'ler ölmesin diye Büyükşehir Belediyesi olarak çalışmaları takip etmeye devam edeceğiz. Bu konuda hassasiyet gösteren Sayın Bakanımız Mevlüt Çavulşoğlu'na halkımız adına teşekkkür ediyorum" dedi.


BELEDİYENİN YAPTIĞI DAHA TEHLİKELİ


Kendisinin ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun 6 aydır konuyla ilgili uğraşlarının sonuç vermesine sevinen Uludağ, "Zaten uzun zamandır konuyu takip ediyorduk. Öyle geçici uygulamalarla bu iş olmaz. Şuan yapılan çok daha tehlikeli ve daha çok kazaya sebep olabilir" dedi.

Güncelleme Tarihi: 28 Ağustos 2015, 09:16

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83