Kooperatifler genel kurullarını yaptılar

Alanya'da faaliyet gösteren 3 kooperatif bugün genel kurllarını gerçekleştirdiler.

Kooperatifler genel kurullarını yaptılar
Alanya'da faaliyet gösteren ve Ali Akkaya'nın başkanı olduğu Alanya Çevresi Esnaf Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi, Velittin Yenialp'in başkanı olduğu Alanya Keykubat Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi bugün kongrelerini gerçekleştirdiler. 

Alanya Çevresi Esnaf Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi ile 10.00'da genel kurullar başladı.

Alanya Şoförler Odası Düğün Salonu’ndaki genel kurullara Esnaf ve Sanatkarlar 6. Bölge Birliği Başkanı Ahmet Tural, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, MHP İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan, Alanya Pansiyoncular Odası Başkanı Hüseyin Değirmenci,  Alanya Çevresi Esnaf Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Akkaya, lanya Keykubat Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Velittin Yenialp, Alanya Sanayi Esnaf Ve Sanatkarlar Kredi Ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hüseyin Alataş, Alanya Pazarcılar Odası Başkanı Hasan Yiğit, Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuri Demir ile kooperatiflerin üyeleri katıldı.

Genel kurulda önce divan oluşturuldu. Saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan genel kurulda sonra yönetim ve denetim kurulu raporları ile bilanço ile gelir-gider hesapları okundu. Yönetim Kurulu raporunda Alanya Çevresi Esnaf Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi'nin borcu bulunmadığı ve bin 596 ortağının var olduğu, 92 milyon TL plasmana ulaştığı belirtildi. Daha sonra yönetim, denetim kurulu raporları ve bilanço gelir giderleri ayrı ayrı ibra edilerek oybirliği ile kabul edildi. Gündemde 2018-2019-2020 genel kurullarının birleştirilerek 2021’de yapılması da kabul edildi. Sonra 2018-2019-2020 yıllarına ait tahmini bütçe oylamaya sunularak kabul edildi. Genel kurulda kooperatife gayrimenkullerin satışı için yetki verilmesi de kabul edildi. Genel kurulda yönetim ve denetim kurulu ile bölge temsilcisi seçimi de yapıldı. Buna göre denetim kurulu asil üyeliklerine Ali Akkaya, Servet Karakulak, Ünal Akay, denetim kuruluna Fazıl Şimşek, Fatih Okşar, bölge temsilciliğine Ali Akkaya, Servet Karakulak, Ünal Akay ve Fazıl Şimşek seçildiler.

“Sizler bu ülkenin direklerisiniz”

Dilek ve temenniler bölümünde konuşan Gümrük ve Ticaret İl Müdürü Seval Dizerkonca, “Oda seçimleri çok yoğun geçiyor. Bu saatte bu kadar esnafın buraya gelmesi başkanın ne kadar iyi işler yaptığının garantisi. Benim için en önemli konu dürüst ve şeffaf çalışmak. Bu makamlar kimsenin babasının malı değil. Bizden sonra başkaları bu makama gelecek. Benim kapım sizlere açık. Allah hükümetimizden razı olsun. Halk Bankası aracılığıyla bu kredileri size ulaştırıyorsunuz. Hiçbir hükümet döneminde krediye ulaşım bu kadar kolay olmadı. Sizler bu ülkenin direklerisiniz” dedi.

“Bu sene turizm daha iyi olacak”

Başkan Yücel de, “Bizim şehirde esnaf Ahilik kurallarına uygun olarak çalışıyor. Bunu takdirle karşılıyoruz. Bu ülke ne darbeler gördü ama 15 Temmuz’daki bir canilikti. Alanya’da hizmet etmekten mutluluk duyuyorum. Biraz daha sabır. Geçen yıl 29 ülkede stand açtık. Bu sene 36 ülkeye hedef koyduk. Turizmi en iyi şekilde yapan 5 ülkeden biriyiz. Hizmet sektörünün de en iyi ülkelerden biriyiz. Tüm dünyada en aranan yerin Türkiye olduğu dersini çıkardık. Bu sene tarım, turizm ve ticaretin daha iyi olacağına inanıyorum” diye konuştu.

“Krediyi krediyle ödüyoruz”

Akkaya da, “Esnaf olarak krediyi krediyle ödemek gibi bir yanlışlığa gidiyoruz. Esnaf müracaat ediyor. En üst limitimiz 200 bin TL. En üst vademiz 5 yıl. Esnaf olarak nasıl ödeyeceğimizi planlamıyoruz. Bankacılık sistemi ödeme imkanı üzerine kurulmuştur. Ödeme imkanını düşünerek kredi kullanmanızı tavsiye ediyorum” ifadelerini kullandı. Öte yandan, geçen yıl kar 300 bin kar eden kooperatifin 48 milyon TL kredi verdiği öğrenildi.

Alanya Çevresi Esnaf Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi'nin ardından Alanya Keykubat Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Genel Kurulunu gerçekleştirdi. Yönetim kurulu çalışma raporunu okuyan Kooperatif Başkanı Velittin Yenialp,  "Kooperatifimiz  daha 4 yıl önce kuruldu. Bu 4 yıl içinde kooperatifimiz 30 milyon TL kredi kullandırdı. Bu 30 milyonun 16 milyonunu 2017 yılında esnafımıza dağıttık. Alanya'da şu an diğer kooperatiflerle esnafın üzerinde 250 milyon TL kredi bulunuyor ve bu para esnafı ayakta tutuyor. Kooperatifimiz kurulduğu dönem içerisinde ilk iki yıl kirada keni mülkü olmayan yerde faaliyet gösterdi. İki yılın sonunda ise yönetimde arkadaşlarımın ve çalışanlarımızın sayesinde kendi yerimize taşındık. İki yıl içersinde kooperatifimiz sıçrama yaptı. 

Kendi yerimize taşındık ve kira giderinden kurtulduk.  Kooperatifimiz bir sigorta şirketi kurdu. Bunun da üzümünü gördük. Üyelerimize verdiğimiz paraları kendi sigorta şirketemizin vasıtasıyla sigorta ediyoruz. 2017 yılında iki tane üyemiz vefat etti. Bu vefatlar Kooperatiflere yük bindirmekte. Onların parasını Kooperatifler ödeyince de ciddi anlamda zarara uğratmaktayız. Bizde bu nedenle sigorta şirketi kurduk. Kooperatifimizin 656 üyesi var, 2017 yılında 147 yeni üyemiz katıldı.  Yasal olmayan hiçbir işe bulaşmıyor" şeklinde konuştu. 

Yenialp'in konuşmasının ardından bilanço gelir-gider hesapları okundu. Sonra yönetim,  denetim  ve bilanço gelir gider hesapları oybirliği ile kabul edildi. Daha sonra 2018-2019-2020 genel kurullarının birleştirilerek 2021'de yapılması konusu oylamaya sunularak oybirliği ile kabul edildi. Ardından 2018-2019-2020 yıllarına ait tahmini bütçe oylamaya sunularak kabul edildi. 

Daha sonra yönetim kurulu,  denetim kurulu ve üst kurul temsilciliklerine yeni üyeler seçildi. Kooperatif Başkanı Velittin Yenialp olurken yönetim kurulu Nilay Yıldırım, Hasan Çalış,  Aytaç Güven,  Ali Rıza Aykaç,  denetim kuruluna Nebile Kölüş,  Rifat Deniz,  üst birlik temsilciliklerine ise,  Velittin Yenialp,  Hasan Çalış ve Nilay Yıldırım seçildiler.

 ‘ULAŞILMASI EN KOLAY KREDİYİ VERİYORUZ’

Dilek ve temenniler bölümünde konuşan Seval Dizerkonca “Yeni kurulan ve gelişmekte olan bir kooperatifimiz var. Bu gidişle de Antalya'da birinci olacağına inanıyorum. Biz Gümrük ve Ticaret Bakanlığı olarak esnafın yanındayız.  Mutlu olduğunuz ya da olmadığınız konuları bizimle paylaşabilirsiniz. Hükümet olarak ulaşılması en kolay krediyi veriyoruz.  Esnaf olarak siz başımızın tacısınız" dedi.

Güncelleme Tarihi: 01 Şubat 2018, 15:58

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83