Korsanların kaçırdığı gemide bir de Alanyalı var

Korsanların kaçırdığı gemide bir de Alanyalı var
Nijerya’nın Lagos limanından yaklaşık 180 mil açığında Boden Denizcilik tarafından işletilen Liberya bayraklı Mozart adlı gemiye korsanlar saldırdı.
Saldırı esnasında gemi personeli güvenli alana kendilerini kilitledi. Korsanlar, yaklaşık 5-6 saatlik uğraşları sonucunda güvenli alan kapısını kırdı. Gemide korsanlar ile mürettebat arasında çıkan arbedede Azerbaycan uyruklu 2’nci Mühendis Ferman İsmayilov’un (45) korsanlar tarafından öldürüldüğü bildirildi.

Korsanlar toplam 19 personel arasından 15 Türk personeli rehin alarak gemiyi terk etti.
Geminin, Furkan Yaren, İlhan Süha Tatlıgül, Bahadır Yeşilalan adlı 3 kendi personeli ile birlikte GABON Port-Gentil limanına doğru hareket ettikleri korsanların radar sistemlerine zarar verdiği için kör bir şekilde ilerledikleri belirtildi.
Korsanların rehin aldığı 15 Türk personel için Türkiye çalışma başlattı. Korsanlar tarafından rehin alınan 15 Türk personel arasında Alanyalı Erdi Akman’ın da olduğu öğrenildi.
Rehin alınan mürettebatın isimleri ise şöyle: Mustafa Kaya, Melih Çetin, Doğancan Cengil, Yasin Alper Şeker, Vedat Aksan, Erdi Akman, Halil Gülçür, Ünsal Dilsiz, İlyas Baş, Adil Alkan, Mesut Meral, Gökhan Lale, Mustafa Benkliğoğlu ve Hamza Orhan.

Güncelleme Tarihi: 24 Ocak 2021, 14:37

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83