KÖYLÜNÜN İSYANIYLA GELEN ZAFER

Yaylakonak'taki 450 dönümlük arazinin tahisini alan Adnan Sarı, Uludağ'ın araya girmesiyle 'Köylünün rıza göstermediği bir işe girmem" diyerek, 450 dönümlük arazinin sözleşmesini fes etti.

KÖYLÜNÜN İSYANIYLA GELEN ZAFER

 Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatör Yardımcısı Nurettin Uludağ, Yaylakonak'ta halkın huzursuzluğunun sona erdiğini belirtti. "Yaylakonak Mahallelerinde günlerdir devam eden huzursuzluk son buldu" diyen Uludağ, "Bugün Yaylakonak Mahallesinden Muhtar Mustafa Ocak ve halktan temsilcilerin olduğu bir heyetle birlikte olduk, istişareler yaptık. Netice olarak ağaçlandırma yapacak olan Dr. Adnan Sarı ile tekrar birlikte olduk ve kendisi ricamız üzerine "Ben köylünün rıza göstermediği bir İşe girmem" diyerek vazgeçti. Kendisine Yaylakonak halkı adına sonsuz teşekkürler ediyorum. İstişare ve diyalog mantığı konuyu halletmiştir" dedi.



NE OLMUŞTU?

banner111
Alanya'nın Yaylakonak Mahallesi, Avla Mevkii'nde orman vasfını yitirmiş 450 dönümlük arazinin ihale yoluyla Şıhlar Mahalle Muhtarı Yaşar Özgür ve ortağı Adnan Sarı'ya tahsis edilmesi vatandaşları sokağa dökmüştü. Ormandan kiralanan 450 dönümlük araziye ceviz ekimi için kepçeyle çalışma başlatılması üzerine harekete geçen Yaylakonak sakinleri, bu kiralanan arazide su kaynakları olduğunu belirterek, Orman Genel Müdürlüğü'nün bu tahsis onayını iptal etmesini istemişti. Atalarından buyana 450 dönümlük arazide hayvan otlattıklarını ve bu sayede geçimlerini sağladıklarını ifade eden vatandaşlar, "Orman vasfını yitiren bu arazinin kiralanması sürecinde Yaylakonak Muhtarı'nın onayı neden alınmadı?" sorusunu yöneltmişlerdi. 

  

Güncelleme Tarihi: 15 Ağustos 2016, 17:48

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83