'KRİZDEN ETKİLENENLERE DESTEK VERECEĞİZ'

Çavuşoğlu ve Antalya İl Başkanı Sümer ile grup toplantısı sonrası görüşen Başbakan Davutoğlu, "Kimse Rus krizi üzerinden felaket tellallığı yapmasın. Antalyalı turizmciyi ve tarım sektörünü mağdur etmeyeceğiz" dedi

'KRİZDEN ETKİLENENLERE DESTEK VERECEĞİZ'
Başbakan Ahmet Davutoğlu, TBMM Grup Toplantısı sonrası Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, Hüseyin Samani, Mustafa Köse ve Atay Uslu'nun yanı sıra İl Başkanı Rıza Sümer ve ekibiyle görüştü. Başbakan Davutoğlu, "AKP'nin vaatleri mutlaka gerçekleşecek vaatlerdir. Allah'ın izniyle milletimize verdiğimiz sözleri gerçekleştireceğiz. Söylediklerimizi eksiksiz yaparız. Bizim siyasetimizin ilk günden beri böyle ahlaki zemini vardır" dedi. Alanya'da kruvaziyer turizmi için önemli bir pazar olan İsrail ile ilişkilerin kesilmesinin Mavi Marmara gemisi ile başladığını anımsatan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Orada masum vatandaşlarımız şehit edilmiştir. İsrail Gazze'ye yardım götüren vatandaşlarımızı katletmiştir" diye konuştu. 

'MAZLUMLARI KADERİNE TERK ETMEYECEĞİZ' 

Türkiye olarak üç şart koşulduğunu söyleyen Başbakan Davutoğlu, "İsrail özür dileyecek, tazminat ödeyecek ve Gazze'ye abluka kaldıracak. Birinci şart yerine getirildi. Bugün bazı açıklamaları dinliyorum. Bu özür beyanı açık ve net bir şekilde yerine getirilmiştir. Türkiye devleti İsrail'e özür dileten ilk devlet onuru yaşamıştır. Diğer şartların yerine getirilmesi için görüşmeler olumlu bir seyirde devam etmektedir. Nihai noktaya ulaşıldığında kamuoyuyla paylaşırız. Bizim pozisyonumuz bugün neyse yarın da o olacaktır. Türkiye hem tazminat hem de ambargonun kaldırılması konusunda ısrarlıdır. Bizim mazlum kardeşlerimize desteğimiz sürecektir. Türkiye ilk defa mazlum devletlerin ümidi olmuştur. Hiçbir mazlumu yarı yolda bırakmadık, kaderine terk etmeyeceğiz" dedi. 

'ANTALYA KURTULUŞ YOLU ARIYOR'

 Rus krizinden ötürü önünü göremeyen turizm ve tarım sektörüne de rahat olmaları konusunda güvence veren Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Kimse kriz üzerinden felaket tellallığı yapmasın. Türkiye güçlü bir devlettir, hiçbir vatandaşımızı ve sektörü mağdur etmeyeceğiz. Rusya ile ticaret yapanlardan zarar edenlere, yaş sebze meyveciler ile turizmcilere desteğimiz başlayacak" diye konuştu. Rusya’nın yaptırımlarının yaratacağı tahribat henüz netleşmedi ancak uzmanlar Türkiye’de bu yaptırımlardan en çok etkilenen bölgenin Antalya olacağını öngörüyor. Türkiye’ye 2014’te gelen 4 milyon 479 bin turistin 3 milyon 489 bini Antalya’yı tercih etti. Bu rakam 2015’in ilk 11 ayında ise 2.8 milyon kişide kaldı. Rusya’nın ekonomik krizi ile zaten sıkıntıda olan Antalya, kurtuluş yolu arıyor. Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’ın ev sahipliğinde 5 Aralık'ta Antalya’da yapılan zirvede herkes eteğindeki taşları dökmüştü ancak aradan geçen iki haftalık sürece rağmen Ankara'dan henüz olumlu bir sinyal gelmemesi endişeyi daha da artırıyor"


Güncelleme Tarihi: 22 Aralık 2015, 15:23

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83