Kurtoğlu: “Sanatçılar da milletvekilleri gibi dokunulmaz olmalı”

Vatan Partisi Alanya İlçe Başkanı Evren Kurtoğlu, haklarında soruşturma açılan usta tiyatrocular Müjdat Gezen ve Metin Akpınar hakkında yaptığı açıklamada, “Dokunulmazlık yalnız milletvekilleri için değildir. Sanatçı dokunulmazlığı denen bir şey de var” dedi.

Kurtoğlu: “Sanatçılar da milletvekilleri gibi dokunulmaz olmalı”

Vatan Partisi Alanya İlçe Başkanı Evren Kurtoğlu, verdikleri demeçlerden dolayı Müjdat Gezen ve Metin Akpınar’ın soruşturma geçirmesini değerlendirdi. İlçe Başkanı Kurtoğlu, “Bu duruma kimse tepkisiz kalmamalıdır. Ülkemizde sadeve milletvekilleri dokunulmaz değildir. Bizim sanatçılarımızın da dokunulmazlıkları var. Onlara dokunulduğu zaman bir anlamda Türkiye’nin geleceğine dokunulmuş olur” şeklinde konuştu.

“ONLAR NAMIK KEMAL’İN; NAZIM HİKMET’İN ORHAN KEMAL’İN TEMSİLCİLERİ”

Bugünün sanatçılarının geçmişteki sanat geleneklerinin temsilcisi olduğunun altını çizen Kurtoğlu, sözlerine şu şekilde devam etti: “Onlar rahat olmalı, onlar serbet bırakılmalıdır. Çünkü onlar Namık Kemal geleneğinin, Orhan Kemal geleneğinin, Nazım Hikmet geleneğinin, büyük sanat geleneklerimizin bugünkü temsilcileridir. O bakımından Sayın Müjdat Gezen ve aynı zamanda Sayın Metin Akpınar ilgili bu soruşturmayı bizim sanatçılarımızın ve aydınlarımızın dokunulmazlığına karşı bir müdahale olarak değerlendiriyoruz. Bırakalım insanlar dilediklerini özgürce söylesinler. Söylemeleri Türkiye’nin geleceği açısından yararlıdır. O bakımdan bu soruşturmayı hukuka uygun bulmuyoruz. Zor bir dönemden geçiyoruz, zor dönemde insanlar kendi önerilerini, çözümlerini, özlemlerini serbestçe ifade etmeli.”

 

 

banner111

 

 

 

 

 

 

                 

 

Güncelleme Tarihi: 25 Aralık 2018, 12:53

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83