Mahmutlar'da yapılaşma hızına yetişilemiyor

Alanya'nın Mahmutlar Mahallesi'nde yapılaşma o kadar hızlı bir şekilde oluyor ki; internet, alt yapı ve tabu işlemleri yetişmiyor.

Mahmutlar'da yapılaşma hızına yetişilemiyor
Alanya'nın Mahmutlar Mahallesi hızla büyümeye devam ediyor. 50 bin nüfusa ulaşan Mahmutlar'da her geçen gün yeni binalar, yeni dükkanlar yapılmaya devam ediyor. Hali hazırda mahallede satışa hazır 10 bin konut yer alıyor. Adeta Alanya'dan bağımsız bir ilçe büyüklüğüne erişen Mahmutlar'da bu yapılaşma hızı, bazı sorunları da beraberinde getiriyor. 

'ALT YAPI EN BÜYÜK SORUN'

Mahmutlar Muhtarı Ahmet Top bu sorunları Alanya Adres'e değerlendirdi. Muhtar Top ilk olarak alt yapı sorununun giderek arttığına dikkat çekti ve "Yapılaşmaya paralel bir şekilde alt yapının yapılmadığını görüyoruz. Şu anda Sinanpaşa, Göleviz, Azurapark, Sarıhasanlı, Töngetler, Yukarı Mahalle, Sanayi üstü, Çobanlar gibi mevkilerde yer alan binaların alt yapı ve drenajı yok. En acil ve büyük eksiklik bu. Yapılaşmanın alt yapı ile paralel gitmesi gerek, ancak yetkililer bu konuda önlem almıyor." dedi.

İNTERNET SORUNU

Mevcut durumda Mahmutlar Mahallesi'nin sadece yüzde 10'luk kısmında fiber internet ağının bulunduğunu belirten Muhtar Top, "Mahmutlar'ın yüzde 90'ı henüz fiberle tanışmadı bile. Halkımız bu konuda çok sorun yaşıyor. Dünyanın en pahalı internetini bize satıyorlar ama alt yapı ve yatırım yok." diye konuştu. 

'ADRES SIKINITISI ÇEKİYORUZ'

Mahmutlar'daki bir diğer sorunda numaralandırma. Konu hakkında detaylı bilgi veren Ahmet Top, "Yeni binalarımızda dış kapı, iç kapı numaraları veriliyor ancak yetkililer bu konuya yetişemiyor. Adres tespiti ve posta tebligatı gibi konularda büyük sıkıntı çekiyoruz. Bu konudaki eksikliklerin hızlı bir şekilde giderilmesi gerekiyor." diyerek sözlerini noktaladı. 

Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2018, 14:23

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83