MECLİS KARARI ALINDI TABELA İNDİ

Alanya Belediye Meclisi olağanüstü toplanarak, Avusturya'nın Schwechat şehri ile olan kardeş şehir anlaşmasını oy birliği ile iptal etti. Karardan sonra başkan Yücel, Schwechat'ın tabelasını kardeş şehirler arasından kaldırdı.

MECLİS KARARI ALINDI TABELA İNDİ

 

banner111
Tek gündem maddesi ile olağanüstü toplanan Alanya Belediye Meclisi, Schwechat ile 15 yıllık kardeşlik antlaşmasını oy birliğiyle sonlandırdı.

Avusturya’da bulunan kardeş şehir Schwechat’daki havaalanında reklam panolarında Türkiye aleyhine yayınlanan yazılar nedeniyle Belediye Meclisi bugün olağanüstü toplandı.  Tek madde ile gerçekleştirilen Belediye Meclisi’nde, Alanya ve Schwechat arasındaki 15 yıllık kardeşlik antlaşmasının iptal edilme maddesi, meclis üyelerinin onayına sunularak oy birliğiyle kabul edildi. 

YÜCEL: “YAPILAN HAKARETLER BİZLERİ ZİYADESİYLE ÜZDÜ”

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, reklam panosu krizini meclis üyelerine aktarırken şunları kaydetti; “Hepinizin bildiği gibi Avusturya’daki kardeş şehrimiz Schwechat’ta bulunan Uluslararası Havalimanı’nda Türkiye’yi rencide edici, kırıcı ve aşağılayıcı mesajlar yayınlanmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımız hakkında hiç de yakışık almayan, son derece nezaketten uzak ve kaba bir şekilde Türkiye aleyhtarı bir protesto yapılmıştır. Bu durum başta bizler olmak üzere halkımızı, hemşerilerimizi incitmiş ve ziyadesiyle üzmüştür.” 

“İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ CUMHURBAŞKANIMIZA HAKARET HAKKI VERMEZ”

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, kardeş şehir ile yapılan yazışmalar sonucu konuyu ifade özgürlüğüne bağlayan Schwechat yetkililerine seslenerek şunları söyledi; “Avusturya’da ifade özgürlüğü olduğunu bize hatırlatanlara bizim de söyleyecek sözümüz elbette vardır. Sizde ifade özgürlüğü olması bizim Cumhurbaşkanımıza hakaret hakkı vermez. Bunu kabul etmeyiz. O panoda yazan hakaretleri hatırlattığım kardeş şehir Belediye Başkanı hanımefendiden bizim yanımızda olmasını beklerken ‘ Ülkemizde ifade özgürlüğü vardır ‘ demesini de hiç doğru bulmuyorum. Hiç kimsenin Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanını ve Türk Milletini böyle küçük düşürmeye, incitmeye, üzmeye hakkı yoktur.”

GÖRÜŞME  TALEBİ REDDEDİLDİ

Alanya Belediyesi’nin bütün iyi niyetine rağmen olumlu bir adım atmayan Schwechat yetkilileri, konuyla ilgili görüş alışverişinde bulunulması adına istenilen randevu talebini de reddetti. Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Yücel; “Schwechat yetkilileri randevu talebimize gönderdikleri cevapla maalesef ne festivalde ne de belediyedeki kutlamalar sırasında uygun olmayacaklarını belirttiler. Bu durum hakkında zaten daha önce bir açıklama yaptıklarını ifade ederek kendi, davet ettikleri heyetimize zaman ayıramayacaklarını bildirdiler. Biz heyetimizle kısa bir süre bile olsa görüşerek nezaket göstereceklerini beklerken böyle nahoş bir yanıt almaktan hiç de hoşnut olmadık.” dedi.

YÜCEL: “KARDEŞ OLMAK KOLAY DEĞİLDİR”

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, kardeşlik aidiyetine vurgu yaparken şunları söyledi; “Kardeş olmak kolay değildir. Kardeş olmak güzeldir. Kardeş olmak iyi günde olduğu gibi kötü ve sıkıntılı günlerde de kardeşinin yanında durmak ve destek olmaktır. Biz kardeşlikten bunu anlıyoruz. Söz konusu Devlet, Millet olunca kardeşimizi bile tanımayız.”
Başkan Yücel’in konuşmasının ardından söz alan gurup başkanları da benzer açıklamalar yaparak Schwechat yetkililerini, olayı gerçekleştiren kişi ve kurumları kınadı. Daha sonra Başkan Yücel’in tek maddelik meclis önerisini okumasıyla yapılan oylamada, Schwechat ile olan kardeşlik antlaşması sonlandırıldı. 
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, meclis salonunun duvarında asılı olan kardeşlik sözleşmesini de kendisi indirdi. 

Güncelleme Tarihi: 19 Ağustos 2016, 15:36

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83