MECLİS'TE SCHWECHAT GÜNDEMİ

Alanya'nın Avusturya'daki kardeş şehirde bulunan havaalanında yer 'Türkiye'ye tatile gitmek Erdoğan'a destek vermekten başka bir şey değil' yazısı Alanya Belediye Meclisi'ni harekete geçirdi.

MECLİS'TE SCHWECHAT GÜNDEMİ

 Alanya Belediye Meclisi Ağustos Ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi. Meclisin açılışında konuşan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin bir değerlendirme yaptı. "15 Temmuz gecesinde yaşanan darbe girişimi ülkemiz için kara bir gün" diyen Yücel, "Şu ana kadar 239 şehit verdik, 2 bin 191 yaralı bulunuyor. Türk milleti 81 ilin tamamında demokrasimize sahip çıkarak vatanseverliğini tüm dünyaya gösterdi. Belediye olarak tepkimizi ortak basın bildirisiyle ortaya koymuştuk. Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) başta olmak üzere hiçbir çete, paralel yapı, terör örgütü, darbe ve iç savaş heveslisi milli birlik ve bütünlüğümüzü bozamayacak. Türk milleti bu zor günleri birlik ve beraberlik içinde aşacak. Huzur ve barış içinde yaşamaya devam edecek" dedi. 

banner111
GÖKBEL'E 40 BİN KİŞİ KATILDI

Gökbel güreşlerinde Alanya halkının birlik ve beraberliği gösterdiğini dile getiren Yücel, "Gökbel Güreşleri sadece Alanya Belediyesi'nin değil, Alanya'nın festivali. 40 bine yakın insanın Gökbel'de buluşması bunun bir kanıtı. Alanya halkı büyük bir katılım sağlayarak demokrasi için kenetlendiğini tekar gösterdi" şeklinde konuştu.     

'KURTULUŞ SAVAŞI RUHUMUZU KORUYORUZ'

Grup sözcüleri arasında ilk konuşan AK Parti'li Kerim Başkaptan, "Meclisinin bombalandığı, ülkenin, cumhuriyetin kazanımları olan kurumlarının darbeye maruz kaldığı bir olayda Türk milletinin 7'den 70'ine kadınından erkeğine hep beraber olduğunun bir örneğini gördük. Kurtuluş Savaşı'ndaki o ruh hala devam ediyor. Türk milleti olarak bütün dünyaya vatanın ne demek olduğunu bir gecede öğrettik" diye konuştu.

'HZ. ÖMER ADALETİ UYGULANMALI'

CHP Grup Sözcüsü Erdoğan Toktaş ise, "FETÖ'nün bu eylemi hem Türk ordusuna, hem de Türk milletine karşı yapılmış olan terörist bir eylem. Bunu sadece bir darbe olarak değil, vatanı ve milleti bölmeye yönelmiş çok büyük bir terörist girişim olarak değerlendiriyoruz. Bu terörist girişimi yapanların en ağır şekilde cezalandırılmaları gerektiğine inanıyoruz. Yaşın yanında kurunun yanmaması, masumların zarar görmemesi için çok titiz bir hukuki süreç takip edilmeli. Hz. Ömer adaleti uygulanmalı. Bu süreçte demokrasi, hukukun üstünlüğü ve hukuk devleti ilkesinden de şaşılmamalı" dedi.  

'TÜRK MİLLETİ FARKINI GÖSTERDİ'

MHP Grup Sözcüsü Mustafa Tuna da, "Türk milleti başı dara sıkıştığı zaman hemen nasıl birlik ve beraberlik içerisinde olduğunu, diğer ülkelerden de farkının bu olduğunu gösterdi. Bu günden sonra da devlet, millet, siyasetçiler meclisimizde göstermiş olduğumuz duyarlılığı gösterecektir. Bu süreçten sonra ülkemizin daha da demokratikleşmesi, ortak kararlar alınması noktasında ileri adımlar atacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu. 

'HER GÜN GELEN ŞEHİR HABERLERİ MORALİMİZİ BOZUYOR'

Güneydoğu'dan son günlerde yine şehit haberlerinin geldiğini hatırlatan Yücel de, "Bir taraftan acılar yaşarken bunun bir taraftan devam etmesi de ülkemiz ve bizim her gün moralimizi bozuyor. Bu karanlığın bir önce kalkmasını diliyoruz. Ülkesiz, bayraksız, vatansız hiçbir zaman yapamayız" diye konuştu.  

HAVALİMANINA YAZILAN YAZI GÜNDEME GELDİ

Sonra gündeme madde eklenmesi için söz alan AK Partili Meclis Üyesi Şükrü Cimrin, geçtiğimiz günlerde Avusturya'daki bir havalimanındaki 'Türkiye'ye tatile gitmek Erdoğan'a destek vermekten başka bir şey değil' yazısını hatırlattı. Cimrin, "Dışişleri Bakanlığı ve Viyana Büyükelçiliği tarafından yapılan girişimler sonucunda söz konusu maksatlı yazı kaldırıldı. Cumhurbaşkanı aleyhindeki bir yazının kamuya açık bir yerde sergilenmesi kabul edilemez. Alanya olarak bunun hakiki boyutu söz konusu havalimanının kardeş şehrimiz olan Schwechat şehrinin sınırları içerisinde yer alması. Temmuz ayı meclis oturumunda almış olduğumuz kararla Schwechat'a 25-28 Ağustos tarihlerinde Alanya Belediye Meclis üyelerinin içinde olduğu bir ziyarette bulunulacak. Bizzat AK Partli meclis üyeleri olarak kardeş şehir belediye başkanı ve yöneticileriyle değerlendirip Türkiye hakkında bir faaliyette bulunulmaması konusunda garanti alınmasını arz ediyoruz. Bu konudaki rahatsızlığımızın bildirilmesi, kardeş şehrimizin gerekliliği olarak karşılıklı menfaatlerimizin yararı olacağına inanıyoruz. Schwechat tarafından yıkıcı bir tutum sergilenmesi durumunda kardeşlik anlaşmasının iptali de ihtimaller arasında göz ardı edilemez" dedi.

YÜCEL: GEREKİRSE İPTAL EDEBİLİRİZ

Yücel de, "Her ne olursa olsun gerek cumhurbaşkanı gerek de ülkemizin aleyhinde yazılan bir olumsuz bir yazının her zaman karşısındayız. Kardeş bildiğimiz şehrimizle dostluğumuzu bir an önce iptal de edebiliriz. Önceki gün kardeş şehir belediye başkanına elektronik posta gönderdik. Bize bir cevap gönderildi. Pankarttaki reklamı bir gazete şirketi vermiş. Yine bize havalimanı işletmesinin belediyeye ait olmadığı, medyaya etki etme hakları olmadığı belirtildi. Biz buna rağmen tekrar bir yazı yazacağız. Kendilerinin bunun neresinde olduğunu tekrar soracağız. Kardeş şehir oluşturmaya belediye meclisi yetkili. Hem İçişleri Bakanlığı, hem de Dışişleri Bakanlığı'na bu sorunu iletip onların görüşlerine göre de iptal gerekçesini de sunarak bu şekilde harekete geçelim diye  bir fikir sunuyorum" şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 02 Ağustos 2016, 19:06

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83