MECLİSTEN ORTAK ÇAĞRI

Antalya Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı olağan meclisinde üç partinin ortak gündemi terör saldırıları oldu. MHP grubu 2006 yılında Antalya’nın dönerciler çarşısında meydana gelen ve 3 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısını hatırlatarak dönerciler çarşısına bir abide yapılmasını önerdi. Önerge Başkan Türel tarafından görüşülmek üzere not alındı.

MECLİSTEN ORTAK ÇAĞRI
Antalya Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı olağan meclis toplantısı Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Konferans Salonu’nda Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis, Başkan Türel’in şehitler için bir dakikalık saygı duruşuna davetinin ardından başladı.

OSMAN YÜKSEL SERDENGEÇTİ YERİNE ŞEHİT UĞUR YILDIZ

Gündem maddelerinin görüşülmesinden önce 1983 yılında vefat eden Eski Antalya milletvekili Ahmet Yüksel Serdengeçti’nin isminin Eski İl Özel İdaresi’nin yerine yapılan parka verilmesi gündeme geldi. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve CHP Meclis Üyesi Songül Başkaya Hakkari’nin Dağlıca bölgesinde şehit olan Sözleşmeli Piyade Er Uğur Yıldız’ın isminin Ahmet Yüksel Serdegeçti yerine verilmesini teklif etti. Oylama sonucunda ilgili madde komisyona gönderildi.

BELEDİYE PERSONELİNİN SENDİKA TERCİHLERİNE MÜDAHALE İDDİASI

CHP Meclis Üyesi Songül Başkaya, belediye personelinin sendika tercihlerine belediye yönetimi tarafından müdahale edilerek mobbing uygulandığını iddia etti. Bu durumun Başkan Türel’in bilgisi dışında olduğuna inandığını belirten Başkaya, “Hala belediyemiz bünyesinde personele karşı baskı ve bazı yönlendirmeler olduğu belirtiliyor. Sizin bilginiz dışında olduğuna inanıyorum. Hiçbir yöneticinin belediye işçilerimizin sendikalaşma hakkına müdahale etmesini doğru bulmuyorum” dedi.

Başkan Türel de iddiaya ilişkin önceki belediye başkanlığı döneminde Belediye-İş Sendikası ile çok güzel 5 yıl geçirdiklerini ve kendisinin personele böyle bir müdahale de bulunmasının söz konusu olmadığını söyledi. Personelin sendika tercihine karışamayacağını da belirten Türel, “Personelin sendikal haklarıyla ilgili benim başkan olarak bir yönlendirmede bulunmadığım açıktır. Benim bu durumum şahit istemez bir durumdur. Bu bir işçilerimizin ve memurlarımızın bir tercihidir” dedi.

ÜÇ PARTİNİN ORTAK GÜNDEMİ TERÖR SALDIRILARI OLDU

Önergeler faslında söz alan 3 parti grup sözcünün gündeminin ilk sırasında terör saldırıları ve şehitler yer aldı. Ak Parti Grup Sözcüsü Bahattin Bayraktar, “Teröre mücadele konusunda bu ülkenin barışı için kim çalışıyorsa Allah onun yolunu açsın” derken CHP Grup Sözcüsü Ruhi Beşiktaş ise, birlik beraberlik isteğinden asla vazgeçilmeyeceğini ifade ederek Suruç’ta meydana gelen patlamanın ardından tekrar en başa dönüldüğünü söyledi. Acının dili, dini ve ırkının olmadığına dikkat çeken Beşiktaş: “Suruç’ta patlayan bombanın ardından döndük dolaştık yeniden başa geldik. O günden sonra yüreklere ateş düştü düşmeye de devam ediyor cami avluları dolup taşıyor. Anadolu’nun her tarafı gözü yaşlılarla doldu. Ülkeyi bu hale getiren PKK terörüne ve bu vatanda ihanet edenlere lanetler olsun. Acının, gözyaşının ırkı, dini, dili olmaz. Eli kanlı terör örgütüne “amasız” bir şekilde hayır diyor ve demeye de devam edeceğiz” dedi.

MHP’DEN ANMA ABİDESİ ÖNERİSİ GELDİ

MHP Grup Sözcüsü Selçuk Senirli de terör saldırılarına değinerek terör olaylarının bir anda artmasını yöneticilerin gafletinden faydalandığını savundu. Yapılan saldırıların kamu gücüne güveni sarstığını belirten Senirli, milletin öfkesini dizginleme konusunda zorlandıklarını ve önlem alınmazsa bu ateşin her yeri saracağını söyledi. 28 Ağustos 2006 tarihinde Antalya’nın dönerciler çarşısı önünde bomba patlatılması ve 3 kişinin hayatını kaybetmesini hatırlatan Senirli, MHP kanadı olarak oraya bir anıt, abide yapılmasını önerdi.
MHP’li Senirli sözlerini şöyle sürdürdü: “Şehitlerimize Allah’tan rahmet Türk milletine baş sağlığı dilerim. Teröristlere ve destekçilerine gerekenlerin yapılamamasından Türk milleti isyan etmiştir. MHP olarak milli öfkeyi dizginlemede güçlük çekiyoruz. Ancak korkarım ki eğer hain saldırıların önü alınmaz ise bu ateş her yere sıçrayacaktır. Bu bağlamda 28 Ağustos 2006 yılında Antalya katliamının yaşandığı dönerciler çarşısı önüne bir abide yapılmasını öneriyoruz. Bir de meclis üyeleri olarak saldırının yapıldığı yere birlik ve beraberliğimizi simgeleyen bir çiçek bırakmak isteriz” dedi.
Başkan Türel’de teklifin aceleye getirilmemesini ve görüşülmesini önerip şöyle konuştu:
“Bunu aceleye getirmeyelim önemli bir teklifte bulundunuz bunun için bir önerim var. Grup başkanları olarak bugün beraberliğimizi simgeleyen bir çiçek bırakabilirsiniz isabetli olur” dedi.

Ancak daha sonra grup sözcülerinin de ortak kararıyla meclis çıkışında bir ortak bildiri yapılmasına karar verildi.

Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2015, 17:26

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83