Menderes Türel'den Alanya çıkarması

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel, Alanya ziyareti kapsamında Alanya Toptancı Hali'nde Alanya Hal Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri ve esnafla bir araya geldi.

Menderes Türel'den Alanya çıkarması

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel, 2019 yerel seçim çalışmaları kapsamında Alanya ziyaretinde bulundu.



Alanya Hal Yönetim Kurulu Üyeleri ve hal esnafıyla buluşan Türel, “Halimizi birçok kez ziyarete geldik. Sizlerin dertlerine derman olmaya çalışıyoruz. Daha önce haldeki işgaliye fiyatlarına ilişkin sıkıntınızı paylaşmıştınız. Biz de çözümüne yönelik adımları attık. Özellikle halde esnaf olan arkadaşlarımıza işlerini daha iyi devam ettirebilmeleri adına ön açıcı olduk. Yaklaşık 458 bin 875 liraya mal olan bir düzenleme ile sizin gelirinizi arttırdık. Hal inşaatımız 1 yıl içerisinde tamamlanacak. 1,5 yıl içerisinde de taşınma işlemleri gerçekleşmiş olur diye düşünüyoruz. Biliyorsunuz ki hal inşaatında, Alanya'da ki arkadaşlarımızın nezaretinde hazırlanan projenin uygulamasını biz üstlendik. Yapımı sürecinde de ihtiyaca yönelik değişiklik taleplerinizi gündemimize alarak gerekeni yaptık. Öte yandan hal yasasıyla alakalı merak edilenler için de gerekenleri söyledik. Hal yasası kapsamında tüketiciye ürünlerin fahiş artışlarla gitmesini engellemeye yönelik bir amaç söz konusuydu. Tüketici hallerine yönelik çalışmalar kapsamında da düzenleme yapılması için gereken hususlara değinerek ilgili makamlara taşıdık. Komisyoncuların işlerinin daha iyi olması adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çalışmalarımız kapsamında arkadaşlarımız, komisyonculuğun kalmasını temin edecek yeni bir düzenlemenin yapılması gerektiğini ilettiler. Zaten yasanın birçok maddesiyle alakalı sorunun olmadığını biliyoruz. Lakin komisyonculuğun kaldırılmasına ilişkin sorunlar vardı. Dolayısıyla bizler komisyonculuğun kaldırılmaması için komisyonculuğu koruyacak yeni bir çalışma başlattık. Endişe edeceğiniz bir durum söz konusu değil. Amacımız size destek olmak. Komisyonculuğun kalması gerektiğini anlattık. Onlar da ikna oldu. Sizlerle birlikte bizde takip edeceğiz. Vatandaşımızı koruyan bir anlayış ortaya koyuyoruz. Dolayısıyla bu durum sıkıntılı bir durum olmaktan çıkmıştır" dedi.

banner111

“AK PARTİ SEÇİM ODAKLI BİR PARTİ DEĞİLDİR”

konaklı Hal Derneği Başkanı Ahmet Çavuşoğlu’nun, hal yasası kapsamında tartışılan komisyonculara ilişkin yürütülen çalışmaların, seçim sürecine dair vaatlerden ibaret olduğu yönünde söylentiler olduğu yönündeki sorusuna cevap veren Türel, “Ak parti seçim odaklı bir parti değil. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatı. Ben bu iddiaları ortaya atanlara 'Yalancılar, iftiracılar' diyorum. Söyleyen orada biz de buradayız. Vatandaşın mutsuzluğunu kendisine mutluluk görenler seçim sürecinde bunları söylüyorlar. Biz gerçekleri söylüyoruz. Öyle bir niyetimiz olsaydı zaten yapardık. Bizim yaptıklarımız bile verilecek en güzel cevaptır. Seçimden sonra onlarla da karşı karşıya gelir, otururuz ve sorarız. Biz hiç mahçup olmadık. Yerine getiremeyeceğimiz bir söz vermedik. O vatandaşları da Allah ıslah etsin. Bu sürecin sonunda onlara birkez daha mahçubiyet düşecek" şeklinde konuştu.

“İŞGALİYE VE KİRA OLMAK ÜZERE TOPLAMDA ÖDENEN RAKAM ÜÇTE BİRE DÜŞTÜ”

Payallar Hal Derneği Başkanı Ali Ulukaya ise Alanya'nın merkezinde işgaliye sorununun çözüldüğüne dikkat çekerken kira bedellerine yönelik de çalışma yapılmasına ilişkin taleplerini sundu. Başkan Türel ise konuya ilişkin "İşgaliye ve kira olmak üzere toplamda ödenen rakam üçte bire düştü. İşgaliyenin olmadığı yerlerde kiralara yönelik de çalışmaları talebiniz doğrultusunda ele alacağız. Hak ve adaletten şaşmayan bir anlayışı ortaya koyuyoruz. Alanya'da kira ve işgaliye toplamı Payallar'dan yüksekti. Şimdi daha düşük oldu. Payallar için de bir çalışma yaparak eşitlemek adına bir şey yapabilir miyiz bakarız. Bizden önce oluşmuş fiyatları, biz şuan eşitlemeye ve adaleti sağlamaya çalışıyoruz. Alanya'nın içinde bir adalet tesis etmemiz gerekiyorsa, Konaklı ve Payallar'da da indirime gidilebilir. Bakacağız" şeklinde konuştu.

BİZ 31 MART DEDİĞİMİZDE MESAJIMIZI ANLARSINIZ"

İstişareler sonunda söz alan Alanya Hal Derneği Başkanı Adem Kaya'nın Türel'e bir isteği olup olmadığını sorması üzerine yerel seçimlere işaret eden Türel "Bizim ricamız olur. Biz olduğumuz sürece sıkıntılarınızın çözüldüğünü sizler biliyorsunuz. Biz 31 Mart dediğimizde mesajımızı anlarsınız. Yatırımlarımız ortadadır. Siz bizi desteklemeseydiniz biz bunları yapamamış olacaktık. 31 Mart önemli. Hal problemi efsane bir problemdi. Vaktiyle temel atarken 'Alanya toptancı haline ayırdığımız bütçeye baktığımızda Alanya belediyesinin toplam yatırım bedelinin 3 mislini harcıyoruz' demiştik. Bugüne kadar neden yapılmadığını sorgulamanın zamanıdır. Destek sizden hizmet bizden" dedi.

Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2018, 15:54

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83