METEOROLOJİ'DEN ANTALYA İÇİN KRİTİK UYARI

Meteoroloji, Antalya, Muğla, Isparta ve Burdur için kuvvetli yağış ve kıyı kesimi için fırtına uyarısında bulundu.

METEOROLOJİ'DEN ANTALYA İÇİN KRİTİK UYARI
Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Antalya, Muğla, Isparta ve Burdur illeri için gök gürültülü sağanak ve yer yer çok kuvvetli yağış ve kıyı kesimi için fırtına uyarısında bulundu. Antalya’da yarın akşam saatlerinde gökgürültülü çok kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Yağışlar, Çarşamba günü (arefe) akşam saatlerine kadar devam edecek. Bodrum ve Kaş arasında da Salı ve Çarşamba günleri fırtına bekleniyor. Isparta ve Burdur’da da yağışların Salı gecesi başlayıp Çarşamba günü öğle saatlerine kadar etkili olacağı belirtildi.

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre Antalya tahmin raporu şöyle, “Yapılan son tahminlere göre Antalya il genelinde beklenen sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışların yarın (22/09/2015 Salı) Akşam saatlerinden 23/09/2015 Çarşamba (arefe) akşam saatlerine kadar kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması beklenmektedir. Meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve yetkililerin tedbirli olması gerekmektedir. Bodrum-Kaş arası fırtına beklenmektedir: Güney ve güneydoğu yönlerden esen rüzgarın yarın (Salı) öğle saatlerinden itibaren etkisini artırarak 6 ila 8 (50-75 km/s) kuvvetinde fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın; Çarşamba günü sabah saatlerinde etkini kaybetmesi beklenmektedir.”

Meteoroloji’nin Isparta ve Burdur için hava tahmini ise şöyle: “Yapılan son tahminlere göre Burdur ve Isparta'da beklenen sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışların 22/09/2015 Salı günü gece saatlerinden, 23/09/2015 Çarşamba (arefe) öğle saatlerine kadar Burdur Merkez, Bucak, Ağlasun ve Çeltikçi ilçeleri ile Isparta Merkez, Gönen, Keçiborlu, Atabey, Eğirdir, Aksu, Sütçüler ve Yenişarbademli ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklenmektedir.”

Güncelleme Tarihi: 21 Eylül 2015, 15:36

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83