Mevlüt Çavuşoğlu kampüse adının verilmesini kabul etmedi

ALKÜ'de yapılan açılış ve temel atma töreninde ilginç anlar yaşandı. Rektör Pınarbaşı'nın isteğini Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu geri çevirdi.

Mevlüt Çavuşoğlu kampüse adının verilmesini kabul etmedi
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ)'nde bugün yapılan temel atma töreninde ilginç bir diyalog yaşandı. ALKÜ Rektörü Pof. Dr. Ahmet Pınarbaşı Cikcilli Mahallesi'nde yeni yapılan kampüse Mevlüt Çavuşoğu'nun adını vermek istediklerini söyledi. Rektör Pınarbaşı, "ALKÜ’yü Alanya’ya kazandırmış olması, kanımca Alanya’ya en büyük eseridir Sayın Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu'nun. Rafet Kayış abimizin adı her zaman bu binada sevgili bakanımızın adı da kitaplarda ve kalplerde olacak ama eğer kendileri tasvip buyururlarsa Cikcilli’de bin 100 dönümlü Cikcilli Kampüsü’nün adının Mevlüt Çavuşoğlu kampüsü olmasını kendinize arz ediyoruz." dedi.

ÇAVUŞOĞLU İSTEMEDİ: KOLTUK SEVDALISI DEĞİLİZ

Pınarbaşı'nın bu arzına konuşmasında karşılık veren Çavuşoğlu teklifi reddetti. Çavuşoğlu, "Değerli rektörüm teşekkür ederim. Ben prensip olarak gerçekleşmesine katkı sağladığım kurumlara adımın verilmesine karşıyım. ALKÜ’nün adının da Mevlüt Çavuşoğlu olmasını isteyen çok oldu. Çünkü kurulmasına Allah’a şükür vesile olduk. Biz bunu görev olarak yapıyoruz. Bizi niçin Ankara’ya gönderdiniz? Bu hizmetler için. Milli Eğitim Bakanımız emri vaki yapmış bizim mahalledeki (Türkler) spor lisesine adımı vermiş. Emri  vaki olunca bir şey demedik ama biz isim, nam için hizmet etmiyoruz, koltuk sevdası için hizmet etmiyoruz. Koltuk sevdalısı değiliz." dedi. 

Güncelleme Tarihi: 03 Kasım 2017, 17:15

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83