Milli sporcular olimpiyatlara Alanya'da hazırlanıyor

Alanya’daki Sunpark Hotel grubu ile milli triatletler Esra Nur Gökçek ve Gültiğin Er arasında sponsorluk anlaşması imzalandı. Alanya’da bulunan ve Türkiye’de tek olan Cooks Club Otel’de kalan sporcular tüm sporcuları ilçede kamp yapmaya davet etti.

Milli sporcular olimpiyatlara Alanya'da hazırlanıyor
Kleoptra Plajı’nda düzenlenen imza törenine Sunpark Otelleri Genel Koordinatörü Ekrem Curnal, Güçlü A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mithat Gücüoğlu ile triatletler Esra Nur Gökçek ve Gültiğin Er katıldılar.

“TURİZMİ 12 AYA YAYILMASINA KATKI SAĞLAYACAK”

Alanya'nın turizm alanındaki potansiyelinin, yılın 12 ayına yayılabilmesi açısından önemli bir değere sahip olan spor turizminin, ''spor dostu otel'' konsepti ile önemli bir ivme kazanması planlanıyor. Özellikle bölgede faaliyet gösteren otellerin spor dostu oteli tesislerine dönüştürmek isteyen turizmciler için müşteri ve hedef pazar kitleyi etkileyecek olan aksiyonlar yapılmasının  turizmin yılın 12 ayına yayılmasında önemli katkılar sağlayacağını belirten Gücüoğlu, “Oteller yabancı ve yerli sporculara hizmet verebilmeleri için uluslararası standartlara uygun olanaklar oluşturarak bölgeye daha çok sporcunun çekilebilir. Tesislerimizde sporcuların altyapı hizmetlerini üstlenecek teknik alt yapıların oluşması için çeşitli yatırımlar yaptık. Spora ve sporcuya vermiş olduğumuz destekler ile spor turizminin Alanya’da ivme kazanması için çalışmalar sürdürmeye devam edeceğiz. Spor dostu otel konsepti için çok yakın bir süreçte bu konuyla alakalı eğitimler ve projelere de imza atarak bölgede var olan ve sadece yılın belirli zamanlarında faaliyet gösteren otellerin artık yılın 12 ayında bölge ekonomisine katkıda bulunması yönünde bilgilendirmeler ve çalışmalar yapacağız” dedi.

“COOKS CLUB OTELİMİZ TÜRKİYE'DE TEK”

Spor organizasyonların 12 ay turizm yapmak isteyen Alanya turizmcileri, esnafı ve halkı için önemli olduğunu ifade eden Ekrem Curnal da, “Alanya ile aynı enlemlerde olan Mayorka, Lanzarotta gibi bölgeler spor turizmi sayesinde 12 ay turizm yapabilmekte, ülke ve bölgenin ekonomisine büyük katkıda bulunuyor. Sunpark otelleri olarak biz de, spor dostu otel konsepti girişimimizde, Alanya’nın iklimsel ve coğrafi avantajlarını yaptığımız yatırımlarla kombine ettik. Sunpark hotel grubu bünyesinde bulunan Cooks Club ve Sunprime Alanya Beach otellerimiz birer dünya markaları. Dünyaca bilinen travelife sürdürülebilirlik programına da dahil olmuş birkaç seçkin otelden biri ve bu “spor dostu otel” konseptiyle de çok uyuşuyor. Yunanistan, İspanya, Tayland, Mısır, Bulgaristan ve dünyanın çeşitli yerlerinde çok iyi bilinen bu konseptler, spor gruplarına da ayrıcalıklı hizmetler verir. Sunpark hotel grubumuzda denize sıfır konumda olan Cooks Club otelimiz, Türkiye'de bulunan tek Cooks Club. Yaz kış açık olan bu konsept otellerimizde, sporculara sağlananlar geniş, fonksiyonel hijyenik odalar, kişi başına düşen açık ve kapalı alanlarda mesafeli konumlanabilme imkanı ile rahatlatıcı ve dinlendirici bir tasarım bulunuyor. Sunpark otellerimizin Alanya'nın merkezinde oluşu, olimpik havuza , kapalı spor salonlarına, tenis kortlarına yürüme mesafesinde oluşu tarihi ve doğal güzelliklere ve rotalara yakınlığı çok önemli avantajlar. Sporculara özel ,avantajlı konaklama paketleri, yerli ve yabancı kulüpler tarafından tercih ediliyor. Saygı duyulası emeklerle, her zaman zafere kadar çaba harcayan tüm spor camiasını Sunpark otellerinde ağırlamaktan onur duyarız” diye konuştu. 

“ALANYA TRIATLON CAMİASINDA CENNET NOKTALARDAN”

İlçede olmaktan çok mutlu olduklarını söyleyen milli sporcu Esra Nur Gökçek ise,Sunpark otel grubunun verdiği desteklerin önemli olduğunu belirtti. Gökçek, “Türkiye’de triatlon denilince akla gelen ilk kent Alanya. Yapılan ilk organizasyonlardan biri Alanya’daydı. Burada çok fazla dünya Kupası, Avrupa Kupası gerçekleştirildi. Sadece Türkiye için değil, aynı zamanda dünya triatlon serüveni için de çok önemli kentlerden birisi. Yıllarca burada final organizasyonları gerçekleştirildi. Bu yüzden Alanya triatlon camiasında aslında cennet noktalardan birisi diyebiliriz. Biz de burada olmaktan çok büyük mutluluk duyuyoruz” ifadelerini kullandı. 

“BU İMKANLARI BAŞKA YERDE GÖZLEMLEYEMEDİK”

Alanya’nın triatlonun simgesi olmuş durumda olduğunu dile getiren Gültiğin Er de ilçede ulusal ve uluslararası çok sayıda organizasyon düzenlendiğini hatırlatarak yabancı sporcuların burada kendileri ile yarışma imkanı bulduğunu aktardı, Er, “Benim için triatlon bir yaşam tarzı. Spor yapmak insanlara çok disiplin veriyor. Spor herkesin hayatında olmalı. En büyük hayalim olimpiyatlara gitmek. Ne yazık ki hayatınızı buna adamanız gerekiyor. Bunun için çok öncesinden çalışmak gerekiyor. O yüzden Sunpark otelleri bize böyle bir sponsorluk ile yardımcı olduğu için otel ailesine çok teşekkür ederiz. Buradaki çalışanların güler yüzlülüğü, bize vermiş olduğu imkanların hiçbirini başka bir yerde gözlemleyemedik”  dedi.  

“BU KAMP BENİ OLİMPİYAT İÇİN 3 ADIM İLERİYE TAŞIDI” 

Senelerdir Er ile çok sayıda yarışa katıldıklarını açıklayan Gökçek ise, “2021 Olimpiyatları’na hazırlanıyorum. Şu anda burada Sunpark Otel’de kamp sürecindeyim. Şunu fark ettim ki Alanya’da yaşadıkça buraya aidiyet duygum daha fazla gelişiyor ve bu ilçeyi daha fazla sevdiğimi fark ettim. Burada olmaktan çok mutluyum ve bu imkanı sunduğunuz için tekrar teşekkür ederim. Bu kamp süreci beni 2021 Olimpiyatları için bir değil, iki, üç adım ileriye taşımış oldu. 2021 benim için çok zorlu bir süreç olacak. Önümde olimpiyat puanlar almam gereken çok sayıda Dünya Kupası, Avrupa kupaları ve Dünya Şampiyonaları müsabakaları var. İnanıyorum ki Sunpark’ın bana verdiği bu destek sayesinde ben 2021 Olimpiyatları’na yaklaşacağıma inanıyorum” diye konuştu. 

“BÜTÜN SPORCULARI ALANYA’YA DAVET EDİYORUM”

Alanya’da olmaktan çok mutlu olduğunu vurgulayan Gökçek, “Çok verimli antrenman yapabiliyorum. Burada tesis imkanları, otelden çıkıp direkt bisikleti sürebiliyor, koşuya başlayabiliyor, denizde antrenman yapabiliyor olmam, aynı zamanda olimpik havuza yaklaşık bir kilometre mesafede oluyor olması kamp sürecimi kıyaslanamaz hale getiren faktörler. Başka şehirlerde bunu çok kolay bir şekilde bulamıyoruz. Alanya’da bu imkanlar çok rahat ve sınırsız bir şekilde sunuluyor. Bu nedenle bütün sporcuların Alanya’ya gelerek burada kamp süreçlerini tamamlaması önerim olacak. Herkesi Alanya’ya bekliyoruz” ifadelerini kullandı. 

“ALANYA GELECEKTE KAMP TAKVİMLERİNDE YER ALIR”

Gökçek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yurt dışından çok fazla sayıda triatlet arkadaşlarımız var. Bizimle sürekli irtibata geçiyorlar. Genellikle hava durumunu soruyorlar. Bizim fotoğraflarımızdan hep burada güneşli, deniz, kum, güneşi görüyorlar. Bazen burada antrenman yapmıyormuş gibi bir hissiyata da sahip olabiliyorlar ama insan burada çok mutlu oluyor. Havanın güzelliği bile insana o kadar sıcaklık katıyor ki yaptığımız 150 kilometrelik bisiklet antrenmanından döndüğünüz zaman oturup bir kahve içip buradaki denizi seyrediyor, Alanya Kalesi’nin manzarasını izliyor olmak bütün yorgunluğunuzu yok ediyor. Bu yüzden de çok mutlu oluyoruz. Bunu yurt dışındaki arkadaşlarımıza sürekli anlatıyoruz. Sanıyoruz ki gelecek senelerde kamp süreçlerinde Alanya onların takvim süreçlerinden birisi olacaktır. Ben buna inanıyorum. Geçmişte Alanya’da ve çok farklı şehirlerde kaldık ancak sports friendly otel vizyonuna sahip ilk defa Sunpark otellerinde kalıyoruz. Bu vizyonu sahiplenmek ve bunu bir yaşam biçimi haline getirmek çok kolay bir şey değil.” Er de oteldeki fitness salonları, açık ve kapalı yüzme havuzu ile esnek yemek saatlerinin zaman yönetimi açısından kendilerine büyük avantaj sağladığını söyledi. Konuşmaların ardından milli sporcular ile Sunpark Hotel grupları arasında sponsorluk anlaşması imzalandı.















Güncelleme Tarihi: 26 Aralık 2020, 19:13

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83