Motosiklet sürücüleri o otelciye sitem ettiler

Oteline motosikletçilerle ilgili pankart asan otelciye motesiklet kulüpleri yazılı cevap verdi.

Motosiklet sürücüleri o otelciye sitem ettiler
Geçtiğimiz günlerde bir otelci, oteline ‘Alanya’da turizmin katili motosikletlerdir’ diye pankart asmıştı. Olayın basına yansıması üzerine motosiklet kulüpleri peş peşe açıklamalar yaparak bu duruma isyan etti. Sosyal medyada tepkilerini dile getiren motosikletçiler ortak bir açıklama yaparak olayı kınadıklarını ifade ettiler.

Motosiklet Kulüpleri ortak açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

‘Maalesef turizmci bir arkadaşımız böyle vahim bir olaya imza atmış bulunmaktadır. Kötü giden turizm sezonunun faturasını motosikletlere çıkararak, tüm dünyadaki küresel krizlerden ve terör olaylarından dolayı turizmde yaşanan kayıplardan bi haber olduğunu göstermiştir. Senelerdir Alanya’da turizm adına yaşanan kayıpları doğru tespit edip çözüm üretemeyen bu zihniyet turizmin gerçek katilidir. Hastalığı tedavi etmek için önce doğru teşhis koymak gerekir, böyle yersiz çıkışlarla bir yere varılamayacağını ve turizm adına somut çözümler üretmenin gerekliliğine odaklanmak gerekmektedir.

Otelcilerimiz öncelikle verdikleri hizmetin kalitesini arttırıp, müşteri memnuniyetine dönük politikalar izlemeleri gerekmektedir. Reklam için bütçe ayırmayan, ne yurt içinde ne yurt dışında fuarlara katılmayan sadece 1980 model anlayışla oturduğu yerden turist bekleyen turizmcinin devri geride kalmıştır. Ülkemize alternatif tatil ülkeleriyle rekabet etmek için o ülkelere gidip, verdikleri hizmeti yerinde görüp, nasıl rekabet ederiz diye düşünmek yerine böyle basit çıkışlarla günah keçisi bulmak aslında içinde bulundukları durumu göstermektedir. 2008 yılından bu yana kan kaybeden turizm için kendileri ne çözümler üretip ne gibi çalışmalar yapmışlar!
Trafiği alt üst eden safari araçlarını hiç fark etmemişler mi!

Sezonun ortasında tadilat yaparak turistleri uyutmayan, şehri şantiyeye çeviren kendileri değil midir! İmitasyon ürünleri orjinal diye satan kendileri değil midir!

Ucuz diye kalifiye olmayan personel çalıştırıp servis kalitesini yerle bir eden kendileri değil midir!
Madem ki turizmi bitiren motosiklet! Neden devletten hibe, teşvik, vergi indirimi isteyip kendileriyle çelişiyorlar. Böyle yersiz bir tez ortaya koyanların; Paris, Londra, Amsterdam gibi şehirlerde yaşanan turizm düşünün sebebi nedir açıklamaları gerekmektedir.
Dünyanın bütün gelişmiş ülkelerinde motosiklet ve bisiklet kullanımı trafik rahatlığı ve çevreci olması sebebiyle teşvik edilirken bizim ülkemizdeki bu zihniyetten ne zaman kurtulacağız. Trafikteki her motosikleti kaldırıp yerine bir araç koyduğunuzu düşünün! Trafik felç olur. 
Motosikletçiler işsiz güçsüz adamlar değil, işi gücü kariyeri olan, motosikleti hayat tarzı olarak benimsemiş, sürekli gezen kültür seviyesi yüksek kişilerdir. Motosiklet Kulüplerinin bünyesinde Doktor, Avukat, Mimar gibi geniş bir yelpazede saygın meslek sahibi insanlar bulunmaktadır.
Her motosiklete binen motosikletçi değildir, 

Tüm ailesiyle motora binen adam, 
Motosikleti sadece işe gidip gelmek için kullanan adam,
Çarşı içinde ufak tefek motorla dolaşan gençler,
Paket servisi yapan firma elemanları motosikletçi değildir.

Onlar motosikleti bir araç olarak kullanan, motosiklet kültürüne sahip olmayan kişilerdir.     
Unutulmamalıdır ki! Motosiklet kazalarında % 90 dış etkenler etkili olmaktadır. 

Dikkatsiz araç kullanıcıları, sokakta ilgilenilmeyen çocuklar, standart dışı yol durumları bunların başında gelmektedir.
Gelişmiş ülkelerde motosiklete duyulan saygı maalesef ülkemizde yoktur. 

Çevreye rahatsızlık veren motosiklet kullanıcılarını elbette tasvip etmiyoruz. Onlardan biz de rahatsız oluyoruz, yeterli deneyime sahip olmadan, güvenlik tedbiri almadan, kask dahi takmadan trafiğe çıkan bu bilinçsiz kişiler karıştıkları her kazada bizi de üzmektedir. 

Bu tür olaylarda hemen emniyete bildirip gerekli cezayı almasını sağlamak hepimizin vatandaşlık görevidir. Ama turizmdeki kötü gidişi buna bağlamak talihsiz bir yorumdan ibarettir. Herkesin şapkasını önüne koyup işini nasıl geliştirip, nasıl daha iyi olabileceğini düşünüp o doğrultuda hareket etmesi gerekmektedir. Alanya’daki motosiklet Kulüpleri olarak gürültü kirliliği yapan, kurallara uymayan hiçbir motosiklet kullanıcısını bünyemizde görmek istemiyoruz.

Güncelleme Tarihi: 21 Temmuz 2017, 17:11

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83