Muhtar isyan etti: Çöp kokusundan bıktık

Mahmutseydi Muhtarı Kanmaz, "Alanyamızın çöpünün döküldüğü Yumru Tepesi'nden yayılan pis kokular turizme de ciddi darbe vuruyor. 1 Temmuz'da Yumru'ya çöp dökülmeyeceğinin sözünü verenler bu sözünü tutsun" dedi

Muhtar isyan etti: Çöp kokusundan bıktık
Dönemin Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu tarafından şehir merkezinin çöplerini dökmek için Mahmutseydi Mahallesi'nde bulunan Yumru Tepesi'ndeki 97 bin 483 metrekarelik araziyi Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan 2003 yılında kiraladı. Alanya Belediyesi'nce 49 yıllığına kiralanan Yumru Tepesi'ndeki vahşi depolama tesisine Büyükşehir Kanunu'nun yürürlüğe girmesinden sonra şehrin 102 mahallesindeki çöpler dökülmeye başlandı.
 
GÜNDE 750 TON ÇÖP DÖKÜLÜYOR

Kışın günde 250 ile 300 ton, yazın da 650 ile 750 ton çöpün döküldüğü Yumru Tepesi'ndeki çöpler, havaların sıcak oluşu nedeniyle pis kokulara neden oluyor. Rüzgarın da etkisiyle Yumru Tepesi'ndeki pis kokuları zaman zaman Alanya'nın şehir merkezinde bile hissediliyor. Alanya merkezden Mahmutseydi Mahallesi'ne giden vatandaşlar da bu pis kokular nedeniyle araçlarının camlarını kapatıyor. Bölgedeki pis kokulardan dolayı Mahmutseydi'de oturan bir çok vatandaş akşamları evinin balkonuna bile çıkamıyor. 

"BUNDAN UTANÇ DUYUYORUM"

Mahmutseydi Muhtarı Mehmet Kanmaz, Alanya'nın çöpünün Yumru Tepesi'nde vahşi depolama merkezine dökülüyor olmasından ciddi rahatsızlık duyduklarını açıkladı. Büyükşehir Kanunu'ndan sonraki 3.5 yıllık sürede Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin çöp sorununu çözememesinden dolayı da çok üzgün olduklarını ifade eden Muhtar Kanmaz, "Büyükşehir Belediyesi, turizm kenti Alanya'nın Katı Atık Entegre Tesisi'ni inşa edemiyor olması bizim açımızdan utanç vericidir. Çünkü halen çöpün doğaya dökülüyor olması ve buradan da pis kokular saçılması turizm kenti Alanyamız açısından çok ciddi bir sorun var demektir" dedi. 

"İNSAN SAĞLIĞI TEHDİT ALTINDA" 

Muhtar Kanmaz sözlerini şöyle sürdürdü:
"Büyükşehir Belediyesi'nin adına çalışan bazıları, '1 Temmuz itibariyle Alanya'nın çöpünü Yumru'ya dökmeyeceğiz. Antalya'ya taşıyacağız' diyenler acaba bu sözünde neden durmuyor, durmak istemiyor. Dün bu sözü verenler, bugün Alanya'nın çöpünü Yumru'ya dökmek için bu çöplükle yeni alanlar açıyorlar. Ve şuanda Yumru'da çöp depolama alanı doldu ve iki kat fazla depolama yapıldı. Açıkçası Yumru'da çöp dağı oluştu. Çöpten oluşan pis kokular, Alanya şehir merkezinde hissedildiği gibi çöplerden akan pis sular da kaynak sularıyla karışıyor. İnsanların içtiği kaynak sularına çöplükten doğaya akan pis sular da karışıyor ve insan sağlığını tehdit ediyor. Eğer Yumru'ya çöp dökülmeye devam ederse metan gazından patlama yaşanabilir, bu bölgede toprak kayması da yaşanabilir. Bunlara karşı hiç bir önlem alınmıyor ve çöpler halen Yumru'ya dökülüyor."

Güncelleme Tarihi: 21 Temmuz 2017, 09:57

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83