MUHTARLARLA 2015 YILI DEĞERLENDİRİLDİ

Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven başkanlığında muhtarlarla yıl sonu değerlendirme toplantısı ve Alanya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) 2016 yılı Vakıf Mütevelli Heyeti Muhtar üye seçimi yapıldı.

MUHTARLARLA 2015 YILI DEĞERLENDİRİLDİ
Alanya Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonunda mahalle muhtarları ile yapılan toplantıda 2015 yılının genel bir değerlendirmesi yapıldı. Ayrıca, Alanya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) 2016 yılı Vakıf Mütevelli Heyeti Muhtar üye seçimi yapıldı. Toplantı, saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Kaymakam Tanrıseven, "Göreve geldiğim ilk gün ulaşılmadık fakir, engelli, ihtiyaç sahibi vatandaşımızın kalmayacağı söylemiştim. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfında görevli arkadaşlarıma gerekirse mahalle mahalle, kapı kapı dolaşıp bu vatandaşlarımızı tespit etmeleri talimatını verdim. Vakıf görevlileri, tespit edilen ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızla ilgili siz muhtarlarımızdan bilgi alıyor” dedi.
 
KAYMAKAM TANRISEVEN ''DEVLET, KİMSESİZLERİN KİMSESİDİR''

Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, muhtarlara hitaben sözlerine şöyle devam etti: “Devlet, kimsesizlerin kimsesidir. Bizim görmediğimiz kişiler olabilir. Bu kişileri siz görecek, onlara yardımları ve sağlık hizmetlerinin ulaşmasına vesile olacaksınız. Özellikle devletimizin verdiği çeşitli maaş yardımlarına uyan kişileri tespit edip bizlere ulaştırmanızı istiyorum.

Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın oluşturduğu raporları muhtarlarla paylaşan Kaymakam Tanrıseven, ''2015 yılının ilk 11 ayında SYDV olarak 8.206 kişiye toplam 1.395.234.33 TL yardım yapmışız. Bu yardımlar Vakıf Özkaynakları İle Yapılan yardımlardır. Nakdi yardımlar, Muhtaç ailelere gıda yardımı, Barınma yardımları, Afet yardımları, Öğrenci yardımlarıdır. Öte yandan maaş bağladıklarımız var. Bu yardımlar, Eşi vefat etmiş kadınlara yönelik yardım programı, Şartlı eğitim yardımı, Şartlı sağlık yardımı, Şartlı gebelik yardımı, Muhtaç asker ailesi yardımı, Engelli aylığı, Engelli yakını aylığı, Yaşlı aylığı, Muhtaç asker çocuğu yardımı, Öksüz yetim yardımlarında 6.083 kişiye 11.142.901.33 TL yardım yapmışız. Kısacası 2015 yılı faaliyet raporlarında 14.289 kişiye 12.538.135.66 TL yardım yapılmıştır. Bunun dışında yardıma muhtaç vatandaşlar varsa onları ilgili devlet kurumlarıyla buluşturup onlara destek olunmasını sağlamak görevimizdir. Ben bu özverili çalışmayı yapan başta Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı personellerine teşekkür ediyorum. İnşallah bu çalışmaları önümüzdeki dönemde de sürdüreceğiz'' dedi. 

 ''SİZLER BİRER KÖPRÜ VAZİFESİ GÖRECEKSİNİZ''

İhtiyaç sahibi vatandaşlara verilen desteğin artarak süreceğini ifade eden Kaymakam Tanrıseven, “Alanya’da yaşayan 300 bine yakın vatandaşımıza yardımları sürdüreceğiz. Siz değerli muhtarlarımıza bir görev düşüyor. Siz Kaymakamlığımızın hem merkezde hem kırsal kesimde sesisiniz. Bizim çeşitli hükümet duyurularımızı vatandaşımıza iletmemiz ve aynı zamanda vatandaşımızın isteklerini bizlere iletmeniz sizlerin görevidir. Sizler iyi bir şekilde çalıştığınız zaman bu hizmetler iyi yürür. Sizlerin Kamu Kurum ve Kuruluşları ile iyi bir diyalog içerisinde çalışırsanız vatandaşlarımıza iyi hizmet gider. Onun için sizlere büyük bir görev düşüyor. Muhtarlarımız olarak sizler mahalleleriniz de sağlık yönünden desteğe muhtaç, yaşamını tek başına idame ettiremeyenleri tespit edecek ve ilgili sağlık merkezlerine yönlendireceksiniz. Yardımlarımızın vatandaşlara ulaşması konusunda sizler birer köprü vazifesi göreceksiniz. Buradan çalışmalarınız için hepinize teşekkür ediyor, başarılı çalışmalarınızın devamını diliyorum” dedi.

Toplantıda, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Rüzgar ise, Muhtarlara doğrudan gelir desteği ile birlikte devletin tarımsal ve hayvancılık alanında verdiği diğer destekleri anlattı.

ER ''ANTALYA GENELİNDE 4. SIRADAYIZ''

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er’de konuşmasında, Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven’in destekleri ile Alanya’da eğitim alanında büyük başarılar elde edildiğini söyledi. İlçe Milli eğitim Müdürü Er, Üniversite giriş sınavlarında Antalya genelinde 4. sıranın yakalandığını belirtti. Orta öğretime geçiş sınavlarında ise en az 7 tane Türkiye birinciliği beklediklerini ifadeden Hüseyin Er, karşılaşılan sorunlarında çözüme kavuşturulacağını belirtti. 
 
NAMAL ''ULAŞILMADIK İHTİYAÇ SAHİBİ KALMAYACAK''

Alanya Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Fikret Namal’da yaptığı konuşmada yapılan çalışmaları ve çalışma ilkeleri hakkında bilgi verdi. Vakıf Müdürü Namal çalışmalarını Alanya kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven'in talimatları doğrultusunda “Ulaşılmadık ihtiyaç sahibi'' kalmayacak bir şekilde yaptıklarını belirtti.  Vakfı Müdürü Namal şunları kaydetti. ”Vakfımızca yapılan yardımlar, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın başvurusu veya tespitine müteakip ikamet edilen haneye yapılan sosyal hane incelemesi sonrası mütevelli heyetince 1 aylık süre içinde değerlendirilir. Tüm yardım başvurularında hane ziyareti zorunlu olup başvuru yapan kişinin yaşamakta olduğu hanede yaşayan tüm bireylerin toplam geliri ve kişi başına düşen geliri hesaplanmaktadır. Yardımlar mütevelli heyetince değerlendirilirken kişi başı gelir dikkate alınmaktadır” dedi.

Alanya Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Fikret Namal, konuşmasının ardından yapılan yardım kalemleri hakkında bilgi verdi. Namal, Ayni ve Nakdi yardım, Şartlı Eğitim ve Sağlık Yardımları, Yaşlılık Maaşı: 65 yaşını doldurmuş muhtaç Türk vatandaşları için. Engelli Maaşı, Engelli Yakını Aylığı, Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Düzenli Merkezi Yardım, Muhtaç Asker Ailesi Aylığı, Muhtaç Asker Çocuğu, Öksüz Yetim Aylığı ve Evde Bakım Maaşı Aylığı gibi yardımların Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğünce gerçekleştirildiğini söyledi.

Toplantıda Orman işletme Müdürü Cihat Yıkıcı’nın yanı sıra diğer daire amirleri de yaptıkları çalışmalar hakkında ayrıntılı bilgi verdikten sonra muhtarların sorularını cevaplandırdılar.


Alanya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) 2016 yılı Vakıf Mütevelli Heyeti Muhtar üye seçimine 5 mahalle muhtarı girdi. Alanya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Vakıf Mütevelli Heyeti'ne Sugözü mahalle muhtarı Hasan Uysal ve İshaklı mahalle muhtarı Rasim Okyanus seçildi.

Güncelleme Tarihi: 24 Aralık 2015, 13:53

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83