Müjde! O yola yeşil dalga geliyor

Alanya Çevre Yolu'nda başlatılan ve büyük beğeni toplayan yeşil dalga 25 metrelik yolda da uygulanıyor.

Müjde! O yola yeşil dalga geliyor
Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, Alanya merkezini boydan boya geçen iki caddede araç ve yaya trafiğini rahatlatacak önemli bir çalışmaya imza attı. Atatürk ve Keykubat caddelerinden sonra 25 Metreli yoldaki trafik yoğunluğunun artış göstermesiyle vatandaşların yaşadığı mağduriyet, yeşil dalga uygulamasıyla giderildi.

Sürücüler, hız talimatlarına uydukları takdirde yeşil dalgayı yakalayarak trafik ışıklarında beklemeyecek. Lider Paça Kavşağı ile Başkent Hastanesi Kavşağı arasındaki yolda 45 km, hızla gidildiği takdirde araç sürücüleri trafik ışıklarına takılmadan, seyirlerini sürdürebilecek. Alanya merkezinde örnek olan yeşil dalga uygulamasının ilerleyen dönemde 25 Metreli Yolun Başkent Hastanesi Kavşağı ile Belediye Mezarlığı Kavşağı arasındaki bölümde de uygulanması bekleniyor.

VAKİT VE NAKİTTE TASARRUF

Yeşil dalga uygulamasının trafikte çok büyük bir rahatlama sağladığını ifade eden Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, “Yeşil dalga daha önce Çevre Yolu’nda uygulandı ve şimdi sistem oturmuş durumda. Trafikte yaşanan rahatlamayı herkes yakından görüyor. Benzer uygulamayı Atatürk ve Keykubat caddelerinde da önce başlattık. Aynı uygulamayı şimdi de 25 metrelik yolda yaptık. Yaz aylarından şehir merkezinde trafik yoğunluğu nedeniyle büyük sıkıntılar yaşanıyor. Hem bu yoğunluğu bir nebze olsun azaltmak hem de trafik akışını daha seri hale getirmek istiyoruz. Bunun faydalarını zamanla göreceğiz. Bu uygulama vatandaşların trafikte daha az beklemelerini, yakıt ve zaman tasarrufu yapmalarını sağlayacak. Kısacası vakit ve nakitten tasarruf sağlanacak” diye konuştu.

Yeşil Dalga Sistemi Nedir?

Özellikle birbirini takip eden sinyalize kavşaklarda sürücülerin sürekli ve sık sık kırmızı ışığa yakalanmaları durumu, kentlerimizde oldukça çok yaşanmaktadır. Bu tip durumların düzeltilmesi için oluşturulan koordine trafik sinyalizasyonuna genel olarak “yeşil dalga koordinasyon sistemleri” adı verilmektedir.

Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2017, 09:01

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83