Musa Özdemir'e ikinci şok!

Tosmur'un eski belediye başkanı Musa Özdemir'e AK Parti'den ihraç edilmesinin ardından bir şokta mahkemeden geldi.

Musa Özdemir'e ikinci şok!
Alanya Adres - Özel Haber
Belde olduğu dönemde AK Parti'den 15 yıl Tosmur Belediye Başkanlığı yapan Musa Özdemir, 30 Mart 2014 yerel seçimleri sırasında AK Parti Adayı Hasan Sipahioğlu yerine MHP Adayı Adem Murat Yücel'i desteklediği için şok bir kararla AK Parti'den ihraç edilmişti.

DARBE ÜSTÜNE DARBE

Partisinden ihraç edilen Özdemir'e bir şokta Alanya 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nden geldi. İmar kanununa muhalefet ve görevi kötüye kullanma suçlarından yargılanan Özdemir 3 ay 3 gün hapis cezasına çarptırıldı. 

Musa Özdemir'in Tosmur Belediye Başkanlığı döneminde üzerine atılı görevi kötüye kullanma suçundan 3 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verildi. Özdemir'in aynı suçu değişik zamanlarda birden fazla işlemesi sonucu ise ceza 3 ay 22 gün'e çıkarıldı. Sabıka kaydı bulunmadığı için ise ceza 3 ay 3 güne indirildi. 

SİYASET HAKKI ELİNDEN ALINDI

Bu cezanın yanı sıra Musa Özdemir, "Sürekli, süreli veya geçici bir kamu görevini üstlenmesinden; bu kapsamda TBMM üyeliğinden veya devlet, il, belediye, köy ve bunların denetim ve gözetimi altında bulunan kurum ve kuruluşlarca verilen, atamaya veya seçime tabi bütün memuriyet ve hizmetlerde istihdam olamayacak."

Özdemir ayrıca, seçme ve seçilme ehliyetinden ve diğer siyasi hakları kullanmaktan, velayet hakkından, vesayet ve kayyımlığa ait bir hizmette bulunmaktan; vakıf, dernek, sendika, şirket, kooperatif ve siyasi parti tüzel kişiliklerinin yöneticisi veya denetçisi olmaktan; bir kamu kurumunun veya kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşunun iznine tabi bir meslek sanatı, kendi sorumluluğu altında serbest meslek erbabı veya tacir olarak icra etmekten yoksun bırakılmasına karar verildi.


Güncelleme Tarihi: 30 Ağustos 2017, 12:02

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83