Musa Özdemir kendi kazdığı kuyuya düştü

Musa Özdemir kendi kazdığı kuyuya düştü
2016 Yılında Fetullahçı Terör Örgütü’nün hain darbe girişiminin ardından ALTSO Başkanı Mehmet Şahin’e kurulan kumpasta adı iftiracılar arasında geçen, dönemin Tosmur Belediye Başkanı olan Musa Özdemir, bu kez de makamından aldığı güçle baskı kurarak menfaat elde etmek suçlamasıyla hakim karşısına çıktı.

ÖZDEMİR’E YURT DIŞINA ÇIKIŞ YASAĞI GETİRİLMİŞTİ

28 Kasım günü Alanya 1.Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleşen dava duruşmasında Özdemir’in “İcbar suretiyle irtikap” suçlamasıyla 5 ile 10 yıla kadar hapsi isteniyor. Bilindiği üzere Musa Özdemir’e daha önce de ALTSO Başkanı ve Litvanya’nın Alanya Fahri Konsolosu olan Mehmet Şahin ile olan davaları nedeniyle yurt dışına çıkış yasağı da getirilmişti. Özdemir’in bu dava nedeniyle zor günler geçirdiği ve çıkış yolu aradığı da iddia ediliyor.


ÖZDEMİR’İN ADI SON GÜNLERDE AYKIRI İMAR UYGULAMALARI İLE GÜNDEMDEN DÜŞMÜYOR

Büyükşehir Yasası ile belde vasfını yitiren ve Alanya’ya bağlanarak mahalle tüzel kişiliğine bürünen Tosmur'un belde olduğu 15 yılı kapsayan üç dönemde de belediye başkanı olarak görev yapan Musa Özdemir’in adı son günlerde Tosmur’da yaşanan aykırı imar uygulamaları ile de gündemden düşmüyor.

Yine Özdemir’in belediye başkanlığı döneminde ALTSO Başkanı ve Litvanya’nın Alanya Fahri Konsolosu Mehmet Şahin ile kısa süreli bir ortaklığı olduğu biliniyor. Bu ortaklığın sona ermesi esnasında Özdemir’in makamından aldığı güçle Mehmet Şahin’e baskı yaptığı ve bu sayede menfaat elde ettiği iddialar arasında yer alıyor.

İddiaya göre Musa Özdemir’in, kısa süren ticari ortaklıktan doğan birtakım haklarından vazgeçmesi için Şahin’in ait bir diğer inşaatına ruhsat vermemekle tehdit ettiği bilgisi de yer alıyor. Şahin’in Avukatı Fatih Barcın, mahkemede bu durumun Özdemir’in başkanlıktan aldığı makam gücünü kullanarak baskı kurduğunu ve bu nedenle “İcbar suretiyle irtikap” suçlaması yaptığı öğrenildi.

Öte yandan 28 Kasım günü gerçekleşen duruşmada hazır bulunan Musa Özdemir ve kardeşi İbrahim Özdemir’in "Söz konusu binaya resmi olmasa da ortaktık" dediği bildirildi. FETÖ Alanya İmamı olduğu için Adana’da cezaevinde bulunan İsmail Akpınar SEGBİS Siteminden duruşmaya katıldı.

AKPINAR: “ÖZDEMİR BANA PARA TEKLİF ETTİ”

İsmail Akpınar’ın hem de Şahit İsmail Uyar’ın daha önce savcılığa verdiği Özdemir aleyhine ifadelerin aynısını duruşmada da tekrar ettikleri öğrenildi. İsmail Akpınar’ın tekrarladığı ifadesinde Musa Özdemir’in kardeşi olan İbrahim Özdemir’in araya girip uzlaştırma sağlaması için kendisine para teklif ettiğini söylemesi davaya yeni bir boyut kazandırdı. Özdemir’in aleyhindeki bu kadar delil karşısında nasıl bir savunma izleyeceği merak ediliyor.

Alanya 1. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, sonraki duruşmada Mehmet Şahin'in dinlenmesine, tapu kayıtlarının da eklendiği dosyanın Antalya Bölge Bilirkişi Kurulu'na veya Ankara'dan seçilecek bilirkişiye gönderilmesine karar verdi. 

Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2019, 11:26

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83