MÜSİAD emlakçıları eğitecek

MÜSİAD Türkiye’deki gayrimenkullerin alım-satım ve kiralama gibi işlemlerinin 7/24 elektronik ortamdan yapıldığı Gayrimenkul Kıymetler Borsası (GABORAS) kurdu. Kurulan borsanın işleyişi hakkında Alanya'da emlak sektörüne yönelik faaliyet gösteren firmalara eğitim verilecek.

MÜSİAD emlakçıları eğitecek
MÜSİAD Alanya Şube Başkanı Mustafa Durusoy, MÜSİAD tarafından Türkiye'deki gayrimenkullerin alım-satım ve kiralama gibi işlemlerinin 7 gün 24 saat elektronik ortamdan yapılabilmesi, konut ve iş yeri gibi projelerle ilgili gerçek ve şeffaf bilgilere ulaşımın kolaylaşması, sektörün yabancıya satışının katlanarak artması amacıyla Gayrimenkul Kıymetler Borsası AŞ (GABORAS)'nin  kurulduğunu açıkladı. Durusoy, "Derneğin, faaliyet gösterdiği 78 ülkede ile İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi (İSEDAK) üyesi 57 ülke ülkede, Türkiye merkezli gayrimenkul kıymetler borsası kurulması hedeflenmekte. Bu ülkelerde ayrıca proje bizzat tanıtılıp, 2019'un ilk çeyreğinde hizmete alınması beklenen proje, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daha önce dile getirdiği Gayrimenkul Kıymetler Borsası MÜSİAD öncülüğünde GABORAS adıyla kuruldu "dedi.
Türkiye'de 158 milyon tapu olduğu belirten Durusoy, Alanya ve çevresinde özelikle turizme endeksli gayrimenkul hareketliğini oldukça fazla olduğuna dikkat çekerek, "Tapuların tümünün bir ekonomik değeri var.  Geçen yıl ülke genelinde 8 milyondan fazla tapu işlemi yapılırken 1,4 milyondan fazla konutun el değiştirdi. Bu çerçevede hem işlem hacimlerinin büyüklüğü ve zaman tasarrufu açısında elzem olan bu uygulama ile birlikte daha nitelikli hizmet verilecek. Proje ile saniyeler içerisinde şeffaf ve güvenli borsa ortamında tapu değişim işlemleri güvenle yapılabilecek.Konuyla ilgili olarak Kasım ayının ilk haftasından hem MÜSİAD Alanya Şubesi üyelerimize hem de ilçemizde emlak sektöründe faaliyet gösteren işletmelere yönelik bir eğitim ve bilgilendirme toplantısı düzenleyeceğiz" dedi.



Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2018, 11:46

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83