Mutlu şef ödüle doymuyor

İstanbul Kongre Merkezi`nde bu yıl 4. defa düzenlenen, Türkiye'nin otel, restoran ve yiyecek içecek sektörünün büyük buluşması Sirha İstanbul kapsamında dünyanın en prestijli aşçılık yarışması Bocuse d’Or Türkiye ön elemeleri gerçekleşti.

Mutlu şef ödüle doymuyor

 Bocuse d’Or Türkiye ön elemelerinde Bocuse d’Or Akademi Türkiye Başkanı meşhur şef Rudolf Van Nunen jüri başkanlığı yaptı. Yarışmada alanında başarılı ve önemli çalışmalara imza atmış yerli ve yabancı seçkin jüri üyeleri yer aldı.

banner111
Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi (AHEP) uygulamalı mutfak dersleri öğretim elemanı ve Alanya Seasons Restoran sahibi olan Mutlu Şevket Yılmaz, 2016 Bocuse d'Or Türkiye Ön Elemeleri'ni kazanan 4 finalistten biri oldu. 2017'de yapılacak Türkiye finallerini kazanacak olan şef, 2018 Bocuse d’Or Avrupa seçmelerinde ve 2019 Bocuse d'Or Dünya şampiyonasında ülkemizi temsil etme şansını yakalayacak. Geçtiğimiz yıl Bocuse d'Or 2015 Türkiye elemelerini kazanarak Mayıs 2016`da Budapeşte`de yapılan Bocuse d'Or Avrupa yarışmasında ülkemizi temsil eden Mutlu Şevket Yılmaz başarısının tesadüf olmadığını gösterdi.

Yarışma koçu Thomas Borgan (Trondheim, Norveç) ve komisi Alanya HEP Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 2. Sınıf öğrencisi Gökberk Pınar ile birlikte yarışmaya hazırlanan Mutlu Şevket Yılmaz titiz ve disiplinli bir hazırlık süreci sonunda başarıya ulaşılacağını gösterdi. 
 
Alanya HEP Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü`nün uygulamalı mutfak derslerinde bilgi ve tecrübelerini lisans öğrencilerimize uygulamalı olarak  aktaran ödüllü şef Mutlu Şevket Yılmaz, mutfakta mükemmeli arama, tutkulu ve gelişime açık olma, dünya mutfağı tekniklerini Türkiye`nin zenginlikleri ile birleştirerek leziz tatlar oluşturma ve sonunda kendi imzalarını ortaya çıkarabilecekleri becerileri kazandırarak henüz yolun başında mesleğe adım atmaya hazırlanan öğrencilerimize yol gösteriyor.

Güncelleme Tarihi: 19 Aralık 2016, 16:47

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83