Müzikle hayata tutunuyorlar

Kepez’deki okullarda eğitim gören bedensel engelli ve özel çocukların, Dünya Engelliler Günü kutlamasındaki başarılı sahne performansları ayakta alkışlandı.

Müzikle hayata tutunuyorlar

 Kepez Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Dünya Engelliler Günü kutlama etkinliği düzenlendi. Erdem Beyazıt Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe Antalya Valisi Münir Karaloğlu’nun eşi Sevim Karaloğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdai Vural, Kepez Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Özsoy, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Esra Özkoç, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

banner111
Milli Marş için tekerlekli sandalyesinden kalktı

Kutlama programı, İşitme Engelliler Ortaokulu öğrencilerinin, işaret dili ile İstiklal Marşı’nı söylemesi ile başladı. İstiklal Marşı’nın söylenmesi sırasında ortopedik engelli bir kız öğrenci, tekerlekli sandalyesinden kalkarak Milli Marşı ayakta okudu.

Özel çocuklardan mehteran gösterisi

Daha sonra Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün katkıları ile Engelli Eğitim Kültür Sağlık Spor Vakfı’nın destekleriyle kurulan ve özel çocuklardan oluşan mehteran takımı, icra ettiği marşlarla davetlileri coşturdu.

Şarkılar söylediler, zeybek oynadılar

Mehteran takımından sonra sahneye Kepez Özel Eğitim İş Okulu öğrencileri çıktı. Özel çocuklardan oluşan okul korosu, AKEV Koleji Orkestrası eşliğinde şarkılar söyledi. Özel çocukların zeybek gösterisi ise izleyenlerden büyük alkış aldı.

Uzun ince bir yoldalar

Gülgün Nihat Ömür Ortaokulu Özel Eğitim sınıfı öğrencileri ise ‘Uzun İnce Bir Yoldayım” türküsü ile davetlileri hüzünlendirdi. Bedensel engelli ve özel çocukların müzikle hayata sımsıkı tutunduğuna güzel bir örnek olan etkinlik, İşitme Engelliler Ortaokulu öğrencilerinin dans şovuyla sona erdi.





Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2016, 10:50

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83