Nürnbergli gazetecilerden örnek dayanışma

Kardeş şehir ilişkileri çerçevesinde Antalya’da bulunan Almanya´nın Nürnberg kenti Gazeteciler Kulübü Üyesi 20 gazeteci, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’i makamında ziyaret etti. Nürnbergli gazeteciler, 15 Temmuz sonrasında Antalyalı meslektaşları ile dayanışma içinde olduklarını söyledi.

Nürnbergli gazetecilerden örnek dayanışma

 Başkan Menderes Türel, Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) ile kardeş cemiyeti olan Nürnberg Basın Kulübü üyelerini ağırladı. AGC Başkanı Mevlüt Yeni, Nürnberg Basın Kulübü Başkanı Siegfried Zelnhefer, Orta Frankonya Emniyet Müdürü Jhonnes Rast ve Nürnbergli gazetecilerden oluşan heyeti makamında kabul eden Başkan Menderes Türel, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 

banner111
YANINIZDAYIZ

Nürnberg Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Siegfried Zelnhefer Antalya ve Nürnberg arasındaki kardeşlik ilişkilerine verdiği önem ve katkı için Başkan Türel’e teşekkür etti. İki şehir arasındaki ilişkilerin gerçek bir kardeşliğe dönüştüğünü söyleyen Zelnhefer, daha önceden tarihi belli olan bu geziyi 15 Temmuz’daki olaylardan sonra iptal etme gibi bir düşüncelerinin hiç olmadığını ifade etti. Siegfried Zelnhefer, “15 Temmuz’dan sonra dost olarak burada boy göstermemiz gerektiğinin farkındaydık. Çünkü dostluklar zor zamanlarda kendini gösterir, ispatlanır. Bu güzel dostluğu daha da güçlendirmek için faaliyetlerimize devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

EN GÜÇLÜ İLİŞKİMİZ NÜRNBERG İLE

İki şehir arasındaki kardeşlik ilişkilerinin her platformda güçlü bir şekilde devam ettiğini ifade eden Türel, “Bizim 19 tane kardeş şehrimiz var. 20’ncisi Miami olacak. Şu ana kadar kardeş şehirlerimiz içerisinde en güçlü ilişkilerimiz hep Nürnberg ile oldu. Bu güçlü ilişkilerin daha da güçlenerek devam edeceğine inanıyorum” dedi.

DAYANIŞMA İÇİN TEŞEKKÜR

15 Temmuz sonrasında Nürnberg Gazeteciler Cemiyeti ile AGC’nin ortaya koyduğu dayanışmanın, örnek bir dayanışma olduğunu belirten Başkan Menderes Türel şunları söyledi: “Çünkü 15 Temmuz’da yaşanan, Türk demokrasisine yapılmak istenen bir müdahaleydi. Demokrasiye bağlılığımızın gereği, bu hassasiyeti herkesin göstermesi gerekir. Sayın Başkanın ifadelerinde bunun çok güzel bir şekilde gösterildiğini görüyorum. Başka ülkelere, derneklere ve kuruluşlara da örnek olmasını diliyorum. Çünkü Nürnberg’in gösterdiği bu hassasiyeti diğer Batı ülkelerinden görmekte zorlanıyoruz. Bu davranış bizim açısından takdire şayandır ve kendisine teşekkür ediyorum.”

ANTALYA GÜVENLİ 

AGC Başkanı Mevlüt Yeni, iki şehir arasında sapasağlam temelleri olan, ayakları sağlam basan bir iletişim köprüsü kurduklarını belirterek, 15 Temmuz darbe girişiminden sonrasına rastlamasının bu ziyareti çok daha anlamlı kıldığını söyledi. Yeni şunları kaydetti: “Bize moral ve destek verdiler. Dayanışma içinde olduğumuzu altını çizdiler. Bundan dolayı memnuniyet duyduğumuzu belirtmek istiyorum. Antalya’nın ne kadar güvenli bir şehir olduğunu gördüler. Aramızda Orta Frankonya Emniyet Müdürü Jhonnes Rast da var. Kendisi Antalya’nın Nürnberg ve Avrupa’daki şehirler kadar güvenli bir şehir olduğunu,  bunu bizzat test ettiğini, gözlemlerini Almanya’ya gittiğinde anlatacağını söyledi. Antalya’nın güvenli şehir olduğunu kendi gözleriyle gözlemlemiş olmaları önemli” dedi. 

Başkan Türel daha sonra Nürnbergli gazetecilerin sorularını cevapladı.



Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2016, 13:43

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83