ÖLÜM KAVŞAĞINA GEÇİCİ ÇÖZÜM

Alanya Konaklı Mahallesi sanayi bölgesindeki kavşak sorunu devam ediyor. Daha önceki aylarda bir çok ölümlü kazanın meydana geldiği yolda geçtiğimiz günlerde bölge esnafı ve vatandaş eylem yapmıştı. Lastik yakarak yolu kapatan vatandaşlar konuya dikkat çekmişlerdi.

ÖLÜM KAVŞAĞINA GEÇİCİ ÇÖZÜM
Karayolları Genel Müdürlüğü’ne ait olan yol ile ilgili bir çok söz verilse de bugüne kadar kimse herhangi bir adım atmadı.


Geçtiğimiz günlerde Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel Konaklı sanayi esnafı ile bir kahvaltı düzenlemiş ve bölgenin sorunlarını dinlemişti. Yücel’e iletilen taleplerden en önemlisi ise bu kavşaktı. Yol Karayolları Genel Müdürlüğü’ne ait olmasına rağmen tekrar bir kaza olmasından endişelenen Alanya Belediyesi ekipleri de kavşağa geçici olarak önlem aldılar. Plastik dubalarla ufak bir kavşak yapan belediye ekipleri trafik işaretleri koyarak da güvenliği bir nebze olsun arttırdılar.


‘ÖNLEM ALDIK’


Yapılan çalışmayı vatandaşlara duyuran MHP Konaklı Belde Başkanı Hilmi Uyar bu çalışmanın geçici olarak yapılan bir çalışma olduğunu belirtti. Uyar, “Bu yolda her hafta kaza oluyor. Yol Karayolları’na ait ama biz Alanya Belediyesi olarak plastik dubalarla yolu böldük. Küçük bir kavşak yaparak bir nebze kazalarında önüne geçmek istedik” dedi.


‘İLK ATEŞİ BEN YAKARIM’


Alanya Metel İşleri Odası Başkanı Kerim Taş esnafın eylem yaptığı gün yaptığı söylemde “Ayın birine kadar bu kavşak düzelmese gelip buraya bende eylem yapacağım ilk ateşi ben yakacağım” demişti. Ayın birine ise sayılı günler kalmasına rağmen henüz bir çalışma gerçekleşmedi.


Yaptığı çalışmadan dolayı Alanya Belediyesi’ne teşekkür eden bölge esnafı ise yolun bölünmesini, ışıklandırılmasını ve bir kavşak yapılmasını istediklerini belirttiler.


Güncelleme Tarihi: 21 Ağustos 2015, 14:23

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83