Otel ve restoran işletmecilerine önemli uyarı!

Et tahtası temizleme ustası Yılmaz, Alanya'daki otel ve restoran işletmecilerini uyardı! Et tahtaları temizletilmez ise ceza kapıda!

Otel ve restoran işletmecilerine önemli uyarı!
Alanya'daki otel ve restoran işletmecilerine kritik et tahtası uyarısı yapıldı. Mutfaklarda kullanılan ve bakteri oluşturması sebebiyle oldukça riskli bir konumda olan et tahtaları temizlenmez ise ceza gelecek. 

TURİZM SEZONU HAZIRLIKLARI BAŞLADI

Turizm sezonunu için otel ve restoranlarda hummalı bir çalışma başladı. Yılbaşının geride bırakılması ile bir çok otel ve restoran işletmecisi önümüzdeki turizm sezonu için çalışmalarına da start verdi. Otel ve restoranların mutfaklarında ise gizli bir tehlike var.  Üzerinde sürekli olarak bıçak izlerinin kaldığı ve her türlü kesim işleminin yapıldığı et tahtaları adeta hastalıklara davetiye çıkarıyor. Bu tahtaların düzenli olarak temizlenmesi ve steril bir hale getirilmesi gerekiyor. Et tahtalarını diğer mutfak gereçlerinden ayıran fark ise yıkanarak temizlenememesi. Bu tahtaların üzerindeki bıçak izleri ve yapıldığı malzeme sebebiyle tam bir bakteri yuvasına dönüşebiliyor. Sürekli olarak tahtaların çizilmesi ve zarar görmesi dolayısıyla özellikle kasap, restaurant ve otellerin yeni tahtalar alarak bunlara ödedikleri paralar ise cep yakıyor. 

Alanya'daki bir çok işletmenin konuya yeterince önem vermediğini belirten ve bu konuda yetkililerin yaptığı denetimde işletmelerin büyük cezalarla karşı karşıya olduğunu belirten et tahtası temizleme ustası Mehmet Yılmaz, işletmeleri uyardı.

"YÜZDE YÜZ TEMİZLİYORUZ"

Alanya'da bu konuda vatandaşlara hizmet vermek için yola çıkan Mehmet Yılmaz ise bu soruna bir çözüm buldu. Mutfak tezgah tahtaları, polietlien plastik silimi ve temizliği gibi konularda vatandaşlara hizmet veren Yılmaz, özellikle kasap ve otellerin bu sterilizasyon işlemine maddi ve sağlık açısından oldukça ihtiyacı olduğunu söyledi. 

YILMAZ UYARDI

Mehmet Yılmaz konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Vatandaşların böyle bir hizmete kesinlikle ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Kasap ve otellerimizde yıpranmış et tahtalarının yenisini almak yerine bu yöntemle yeni alınmış kadar temiz ve düzgün bir et tahtasına sahip olabilirler. Vatandaşlar kasaplardan et ve ürünlerini alırken de kasabın et tahtasının temizliğine kesinlikle dikkat etmeleri gerekiyor." dedi.

0553 792 46 48 numaralı telefondan hizmet veren Yılmaz, hizmeti müşterilerinin ayağına getiriyor.

Güncelleme Tarihi: 08 Ocak 2018, 16:07

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83