Özel çocuklardan duygulandıran oyun

Alanya Belediye Tiyatrosu Çocuk Birimi tarafından hazırlanan ‘Kalbimin Sevgili Gözü’ isimli oyun, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ne özel Alanya Kültür Merkezi’nde sahnelendi.

Özel çocuklardan duygulandıran oyun

Alanya Belediye Tiyatrosu çocuk birimi tarafından geçen yıl başlatılan 'Özel Çocuklarla Tiyatro' projesi ilgi görmeye devam ediyor. Geçen yıl Küçük Prens adlı oyunla ilk kez seyirci karşısına çıkan çocuklar, bu yıl uzun bir uğraş ve emekten sonra Kalbimin Sevgili Gözü isimli oyunla 3 Aralık’ta tekrar seyirciyle buluştu.

Kültür Merkezi’nde sahnelenen oyunu Alanya Belediye Başkanımız Adem Murat Yücel’in eşi Yıldız Yücel, Başkan Yardımcısı Nazmi Yüksel, Tiyatro Müdürü Hüseyin Çinal, Belediye Meclis Üyeleri, kamu kurumlarının birim amirleri, STK temsilcileri ve çocuklar izledi.

ENGİNDENİZ; “GEÇEN YIL SERGİLEDİĞİMİZ OYUNLA EN İYİ YAPIM ÖDÜLÜ ALDIK”

Geçen yıl başlattıkları Özel Çocuklarla Tiyatro” projesinin başarıyla devam ettiğini hatırlatan

yönetmen- yazar Nilbanu Engindeniz, “2017-2018 tiyatro sezonunda Küçük Prens adlı oyunla Direklerarası Seyirci Ödüllerinde en iyi yapım ödülüne layık görüldük. Çocuklarımızın başarısı bizi ve aileleri gururlandırıyor” dedi.

banner111

3 Aralık bugün sahnelenen Kalbimin Sevgili Gözü isimli yeni oyunla ilgili bilgi veren Nilbanu Engindeniz şunları kaydetti:

“Bu yıl aynı ekiple yapılan ikinci oyun ‘Kalbimin Sevgili Gözü’ ise gözleri görmeyen iki kardeşin hikayesini anlatıyor. Okuldaki arkadaşları tarafından dışlanan kardeşler bir gün için okuldan uzaklaşıp ormanda piknik yapmaya giderler. Sonra orada uyuyakalırlar ve rüyalarına bir iyilik perisi girer. İyilik perisi onlara dileklerini sorar. İki çocukta diğer arkadaşları gibi görmek istediklerini söylerler. İyilik perisi 5 yapraklı yoncayı bulup gözlerine sürerlerse dileklerinin gerçekleşeceğini söylerler. Çocuklar ormanda 5 yapraklı yoncayı aramaya başlarlar”.

Müziklerini Kemal Günüç’ün, dekor ve ışık tasarımını Mehmet Yaşayan’ın, kostüm tasarımını Funda Çebi’nin, asistanlığını Gamze Bacak, Zeynep Zümrüt Sönmez’in yaptığı oyunun yazar ve Yönetmeni Nilbanu Engindeniz.


Oyunda rol alan özel çocuklar ise Zahide Bıyıklı, Elif Yağmur Cilvez, Yusuf Kaya, İlayda Yağmur Gök, Hüseyin Karadağ, Mustafa Can Karadede, Kaan Erol, Pınar Yıldırım, Sinem Bozbaş, Meliha Çancı ve Hayal Göçeroğlu.

BAŞKAN YÜCEL’DEN ÇOCUKLARA BAŞARI BELGESİ

Seyircilerin keyifle izlediği 45 dakika süren tek perdelik oyun ayakta alkışlandı. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel tarafından çocuklar için özel olarak hazırlatılan başarı belgeleri ise oyunun sonunda çocuklara eşi Yıldız Yücel ve protokol tarafından takdim edildi.

Oyun, 4 Aralık yarın saat 19.00’da Alanya Belediyesi Kültür Merkezi’nde ücretsiz olarak tekrar sahnelenecek

Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2018, 09:27

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83